MERSİN, () - MERSİN Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi 3'üncü sınıf öğrencilerinin sosyal sorumluluk projesi olarak hazırladığı Geri Dönüşüm koleksiyonu düzenlenen defilede renkli görüntüler yaşandı.
Mersin'de, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ve Milli Mücadele'nin 100'ncü Yıl Kutlamaları ve İçel Sanat Kulübü'nün kuruluşunun 30'ncü yılı nedeniyle hayata geçirilen ve kentin tarihi dokusunun yaşatılmasına katkı sağlayacak 'Mersin Uray Art 2019 Festivali' tamamlandı,  Akdeniz ilçesinde tarihi mekanlarıyla bilinen Uray Caddesi'nde gerçekleştirilen festival kapsamında Mersin Üniversitesi (MEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi 3'üncü sınıf öğrencileri tarafından 'Geri Dönüşüm Defilesi' düzenlendi.
MEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Öğr. Gör. Müjgan Üçdilli koordinatörlüğünde gerçekleşen defilenin koreografisini Öğr. Gör. Serkan Gönenç yaptı. Latin İtalyan Katolik Kilisesi bahçesinde düzenlenen defileye ilgi yoğun oldu.  Mersin Üniversitesinin farklı bölümlerden öğrencilerin podyuma çıktığı defile öncesi öğrenciler tasarladıkları 11 köstüm ile geri dönüşümü sanatla anlattı. Her tasarım kostümün farklı bir hikayeye sahip olduğu defilede geleceğin tasarımcıları tam not aldı.
Öğrentim Görevlisi Müjgan Üçdilli, defilede atık malzemelerden farkındalık yaratmak amacıyla tekrar kullanıma kazandırılan tasarımların sergilendiğini belirterek, "Aslında bu tasarımlar geri dönüşüm ile ilgili öğrencilerime vermiş olduğum sosyal bir projeydi. Atıklarla ilgili materyaller topladılar ve bir aylık sürede giysiye dönüştürdüler. Defilede 10 öğrencimizin yanı sıra geçen yıl mezun olan bir öğrencimizin toplam 11 tasarımı sergilendi. Koleksiyonun ortaya çıkması ile de defile olarak sunmaya karar verdik. Kostüm tasarımlarında kullanılan malzemeler ağırlıklı plastik olurken tıbbi eldivenlerden, cips paketlerine pet şişelerden akla gelebilecek tüm atık malzemelere kadar her türlü geri dönüştürülebilir ürünü kullandık. Çevreye duyarlılık kazandırmak açısından daha önceki senelerde de benzer etkinliklere imza attık, gelecekte de bu tür çalışmalarımız devam edecek" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI