KAHRAMANMARAŞ Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Meclisi ve KİPAŞ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hanefi Öksüz, devlete yönlendirilen istihdamın devletin sırtına yük olduğunu belirterek, "İstihdam, devlete değil de özel sektöre yönlendirilmeli" dedi.

KMTSO tarafından KİPAŞ Holding'de düzenlenen bir toplantıyla iş dünyasına yeni istihdam teşvikleri anlatıldı. Toplantıya; Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, KMTSO Meclis Başkanı Hanefi Öksüz, KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Zabun, Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Duran Balsuyu, Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkan Vekili Mustafa Öz, SGK İl Müdürü Harun Akbalaban, İŞKUR İl Müdürü Ali Yüce, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mehmet Sertpolat ile çok sayıda sanayici, işadamları ve işverenler katıldı.  Toplantıda konuşan Vali Vahdettin Özkan, Kahramanmaraş’ın alın teri ile para kazanan ve bunu hem istihdama hem de üretime yönlendiren bir kent olduğunu söyledi.

ÖKSÜZ: EĞİTİM SEKTÖRÜMÜZ İSTİHDAMA UYGUN DEĞİL

KMTSO Meclisi Başkanı Hanefi Öksüz ise istihdam konusunun çok önemli olduğunu ve bütün sorunları da içinde barındıran bir ana konu olarak değerlendirdiklerini söyledi. İstihdamın sürdürülebilir olması gerektiğini ifade eden Öksüz, şöyle devam etti:

"İstihdam özel sektöre yönlendirilmeli,  devlete değil de özel sektöre yönlendirilmeli. Çünkü devlete yönlendirilen istihdam devletin sırtına bir yük olarak geri dönüyor.  Gerçek istihdam yaratmalıyız, işsizliği önleyecek geçici çözümler değil sanayiyi güçlendirip, üretimi artırıp, insanlar gerçekten çalışmalı ve kazanmalı bu çok önemli. Eğitim sektörümüz istihdama uygun değil, biz özel sektörüz, verim alamayacağımız insanı asla çalıştıramayız. Hem gemimizi yüzdürmek zorundayız hem de yeni yatırımları ve istihdamı artırmak zorundayız. Kabı olmayanın kazancı olmaz. İstihdamın önündeki engelleri kaldırmamız lazım. En haklı olduğumuz konuda bile dava kazanamıyoruz, şevkimiz kırılıyor. Bu sistem düzeltilmezse, istihdamın önünde çok büyük engel."

ZABUN: TARİHİ TEŞVİKTEN YARARLANIN

KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Zabun ise istihdam teşvik paketinde iş dünyasına 8 farklı teşvik sunulduğunu belirtti. Bu teşviklerin birçoğunun tarihi teşvikler olduğunu ifade eden Zabun, "Teşvik programının, halkımızın refahı ve sürdürülebilir kalkınma bakımından çok güçlü bir adım olduğuna inanıyoruz. Buradan iş dünyasına çağrıda bulunuyorum. Gelin bu tarihi teşvikten yararlanın. Devletimiz sıkıntılı günümüzde de yanımızda olduğunu bir kez daha gösteriyor. Böyle bir teşviki hayata geçirdiği için Sayın Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize teşekkür ediyoruz. Bu teşviklere ilişkin tüm detaylara www.istihdamseferberligi.org adresinden ulaşabilmek mümkün. Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odamızdan bilgi alınabilir" diye konuştu.

Toplantının devamında yapılan sunumlarla iş adamlarına yeni istihdam teşvikleri detaylı olarak anlatıldı.

FOTOĞRAFLI