İZMİR'deki Folkart Gallery'de bir süre önce açılan 'Büyük Dahi/Gazi Mustafa Kemal' isimli sergi, Atatürk'ün vefatının 80. yıl dönümünde yoğun ilgi gördü.

Bugüne kadar yapılmış en kapsamlı Atatürk sergilerinden birine ev sahipliği yapan Folkart Gallery, yoğun ilgi görmeye devam ediyor. 'Büyük Dahi/Gazi Mustafa Kemal' isimli sergi, Atatürk'ün vefatının 80. yıldönümü nedeniyle en yoğun günlerinden birini yaşadı. Binlerce İzmirli, 10 Kasım'da Atatürk sergisini ziyaret etti.

Folkart Gallery'nin ilk ziyaretçileri yaklaşık 200 bisikletli oldu. Bike İzmir Bisiklet Topluluğu öncülüğünde Atatürk'ü saygıyla anmak için düzenlenen bisiklet turuna katılan yaklaşık 200 bisikletli sabah saatlerinde Konak Meydanı'nda buluştu. Grup ardından İzmir Cumhuriyet Meydanı'nda saat 09.05'te saygı duruşunda bulundu. Sonrasında ise Folkart Gallery'e gelen grup, sergiyi gezdi. Bisiklet grubunun ardından vatandaşlar da sergi yoğun ilgi gösterdi. 7'den 70'e her yaştan, her kesimden vatandaşlar sergiyi gezerek, Atatürk'ü andı.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği sergide Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bugüne kadar hiç görülmeyen fotoğrafları, kullandığı özel eşyaları, yazdığı mektupları ve çeşitli objeler yer alıyor. Sergi 24 Şubat 2019 tarihine kadar açık kalacak.

İZMİR, ()

FOTOĞRAFLI