Adem DURMAZ/KORKUTELİ, () - KORKUTELİ Orman İşletme Müdürlüğü tarafından orman yangınlarıyla mücadele eğitimi verildi.

Orman İşletme Müdürlüğü, orman yangınlarıyla mücadele kapsamında iş başı eğitimi yaptı, araç, gereç ve malzeme kontrolü yaptı. Eğitim çalışmasına Antalya Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Mustafa Songür, Korkuteli Orman İşletme Müdürü Hülya Güney, yangın uzmanı Ekrem Aydemir, iş güvenliği uzmanı Tolga Yılmaz, iş yeri hekimi Dr. Hüseyin Torun, işletme şefleri ve orman işçileri katıldı.

Eğitim çalışması hakkında bilgi veren Korkuteli Orman İşletme Müdürü Hülya Güney, müdürlükleri bünyesinde 5 İşletme Şefliği bulunduğunu, bu şefliklere bağlı, 3 arasöz ekibi, 3 ilk müdahale aracı bulunduğunu ifade etti. Yangın gözetleme ve haberleşme için 2 kuleleri olduğunu da vurgulayan Güney, "Bunun yanında 8 yangın havuzumuz mevcut. Ayrıca bu yıl bir havuz daha yapılacak. Uçak ve helikopterlerimiz ihtiyaç halinde Antalya merkezde havalanmaya hazır bekletiliyor" dedi.

Birçok köyde su tankeri ile 3 ilk müdahale aracının bulunduğuna işaret eden Güney, "Bu araçlarımız 3 farklı noktada konuşlandırılmış durumda. Kulelerimizde personeller var ve 24 saat nöbet tutuyor. Olası bir yangına hemen müdahale edecek 60 kişilik müdahale ekibimiz bekliyor" dedi.

'2018 YANGIN SEZONUNA HAZIRIZ'

Hülya Güney, eğitilmiş personel, teknik araç ve gereçle 2018 yangın sezonuna hazırız. Hedeflerinin yangınsız bir sezon geçirmek olduğunu vurgulayan Hülya Güney, "Ülkemiz orman yangınları yönünden oldukça riskli. 1 Haziran- 31 Ekim tarihleri en hassas dönem. Ancak bölgemiz 12 ay boyunca orman yangını riski taşıyor" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI