Serkan AKKUŞ/BURSA,()-OSMANGAZİ Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, Saltanatın Adımları adlı 13’ncü yıl sonu kapanış gösterisiyle görkemli bir etkinliğe imza attı. Gösteriyi Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’da izledi.

Osmangazi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Osmangazi Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun bu yıl 13’ncüsünü düzenlediği ‘Saltanatın Adımları 7 Bölge 7 Renk’ adlı dans gösterisi, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde seyircisi ile buluştu. Toplam 254 dansçının sahne aldığı gösteri, Çanakkale Savaşı’nın 104’üncü yıl dönümü münasebetiyle hazırlanan mizansen ile başladı. Duygusal anların yaşanmasına neden olan Çanakkale Savaşı mizanseninin ardından sırasıyla Bursa, Zonguldak, Mardin, Adana, Bitlis, Kırklareli, İzmir, Artvin ve Bilecik gibi şehirlere ait danslar sergilendi. Minikler, Yıldızlar, Gençler, Üst Grup ve Master kategorilerinde sahne alarak Anadolu’nun dört bir yanından yöresel dansları Bursalılarla buluşturan Osmangazi Belediyesi Halk Dansları Topluluğu üyeleri, izleyenlere görsel bir şölen sundu. Yaklaşık 2 buçuk saat süren gösteri sonunda salonu dolduran yaklaşık bin 500 kişi topluluk üyelerini dakikalarca ayakta alkışladı.

 ‘İHTİYAÇ DUYULAN HER ALANDA HİZMETLERİMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ’

Geleneksel hale getirdikleri gecenin açılış konuşmasını yapan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, klasik belediyecilik hizmetlerinin dışında düzenledikleri sosyal ve kültürel etkinliklerle hayatın her alanında var olduklarını söyledi. Gençlerin kültürüne sahip çıkmasının mutluluğunu yaşadığını belirten Başkan Dündar, “Bizler belediye olarak kültür, sanat, şehircilik gibi ihtiyaç duyulan her alanda hizmetlerimizi sürdürerek, Türkiye’nin en güçlü belediyesi olmanın gururunu yaşıyoruz. Balkanlar, Kafkaslar ve Orta Asya’ya hitap ediyoruz. Kültürümüzü unutmayarak, faaliyetlerimizi yoğunlaştırıyoruz. Bu geceyi hazırlayan arkadaşlarımız gerek yurt içinde, gerek yurt dışında son derece başarılı çalışmalar gerçekleştiriyorlar. Sizler de onların bu başarısına sahip çıkıyorsunuz. Bizlere unutulmaz geceyi yaşatan topluluk üyelerimizi tebrik ediyor, salonu dolduran değerli hemşerilerime teşekkür ediyorum” dedi. Gösteri sonunda Başkan Dündar, Osmangazi Belediyesi Halk Dansları Topluluğu Genel Sanat Yönetmeni Vedat Pınalı  ile  yardımcı eğitmenlere çiçek takdim etti. Topluluk üyeleri ise 25 Mart’ta yeni yaşına girecek Başkan Dündar’a doğum günü sürprizi yaparak, pasta kesti. Renkli görüntülerin yaşandığı gecede minik dansçılarla yakından ilgilenen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, aynı zamanda gecenin mimarlarının oyunlarına bir süre eşlik etti.

FOTOĞRAFLI