İsmail Hakkı SEYMEN/BURSA,()-BURSA Osmangazi Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Mustafa Dündar, 'Osmangazi Meydan' projesinin lansmanını gerçekleştirdi. Bu güne kadar bin 936 projeyi hayata geçirdiklerini belirten Dündar, fetih müzesi ile rekor kırdıklarını Osmangazi Meydan projesi ile emsali olmayan bir başarıya imza atacaklarını söyledi.

Bursa Osmangazi Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Mustafa Dündar, yeni dönem projelerinin  tanıtımını gerçekleştirdi. İçişleri Eski Bakanı Efkan Ala, TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Bursa Milletvekilleri Refik Özen, Mustafa Esgin ile Emine Yavuz Gözgeç'in yanı sıra AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman ve AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Cömez, MHP Osmangazi İlçe Başkanı Seyfi Seyfioğlu'nun da katıldığı tanıtım toplantısında 'Osmangazi Meydan' projesinin sunumu gerçekleştirildi.

Bursa'da 2014 yılından beri kamulaştırmaya 143 milyon 217 bin liralık bir bedel ödediklerini belirten Osmangazi Belediye Başkan Adayı Mustafa Dündar, " Osmangazi'nin ihtiyacı olan meydanın yakında temelini atıyoruz. Şehirleri şehir yapan meydanlardır, şehirler meydanlarla anılır. 2014 yılında bu projemizi paylaşmıştık. Bölgeye bakarak bunun yapılamaz olduğunu söyleyenler oldu. Güçlü bütçemiz ve planlı projemizle, yoğun bir kamulaştırma başlattık. O günden bu güne bölgede 84 bina yıkıldı, 22 bin 518 metrekare alan kamulaştırdık, 143 milyon 217 bin liralık  kamulaştırma bedeli ödedik" şeklinde konuştu.

'KENTSEL DÖNÜŞÜME ÖRNEK OLACAK BİR PROJE'
Osmangazi Meydanı’nın şehircilik felsefesi ile de öne çıkan bir proje olacağına vurgu yapan Başkan Dündar, “Şehrin çöküntü bölgesi ‘kentsel dönüşüm’ ile ayağa kalkacak. Bu anlamdaki en büyük katkımızı şöyle örneklendirmek istiyorum. Buraya meydan olmasaydı yer sahipleri kendi yerlerine eski imar planlarına göre 5 emsalli, yüksekliği sınırsız olan ticari alanlar yapabilecekti. Biz, yaptığımız çalışmalar ile bunun da önüne geçtik. Çünkü, dönüşüm sadece bina yıkıp bina yapmaktan ibaret değildir. Sadece ağaçlandırıp yeşillendirmek de değildir. Yaşanabilir şehirler oluşturmaktır, Doğru ihtiyacı tespit edip doğru projeler üretmektir" açıklamasında bulundu.

'BURSA'YA DEĞER KATACAK'

Osmanlıdan alınan mirası daha da ileri taşımak için projeler yaptıklarını vurgulayan Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Alinur Aktaş, “Derdimiz, heyecanımız var. Bursa’nın tarihini ve talihini etkilemek adına ilçe başkanlarımızla beraber Bursa’yı yeni dönemde marka projelerle buluşup Osmanlı’dan aldığımız mirası, daha ileriye taşımak istiyoruz. Bunun için çalışıyoruz. Osmangazi Meydanı Projesi de, Bursamız’a değer katacak, kentimizi bir adım daha ileriye götürecek bir çalışma olmuş" açıklamasında bulundu.

'BURSA'YI İMAR ETMEK HEPİMİZİN ÖVÜNÇ KAYNAĞI'

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı ve Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, Bursa'ya hizmet etmekten duydukları memnuniyete değinerek " “Osmangazi Belediyemiz, çöküntü alanı olan bu mevkide, mülkiyet sorunlarını çözüp, yapılaşma sürecinde birçok kesimden insanla istişare ederek herkesi memnun eden, vatandaşımızın önünden geçerken gönül rahatlığıyla bu meydanı yapana helal olsun diyebileceği bir proje ortaya çıkarmış. Bursa’yı imar etmek hepimiz için övünç kaynağı" ifadesini kullandı.

'BAŞKA ŞEHİRLERİ BURSA İLE KIYASLAMAK İÇİMDEN GELMİYOR'

İçişleri eski Bakanı ve Bursa Milletvekili Efkan Ala ise Bursa'ya hizmet etmenin bahtiyarlık olduğunu belirterek konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Sokaklarında dolaştığınız zaman tarihin size konferans verdiği kaç şehir vardır. Tarihi kültürel mekanların sizinle konuştuğu, her taşın size başka bir hikaye anlattığı, kendisini bulunduğu yere koyan ustalarla gurur duyduğunu fısıldayan kaç şehir vardır. Bursa uygarlığımızın hülasasıdır, özetidir. Bu şehre hizmet etme fırsatı bulabilmek bahtiyarlıktır. Gördüğüm gezdiğim hiçbir şehri Bursa ile kıyaslamak içimden gelmiyor. Bu kadar güzel bir projeyi harika bir şehirle buluşturmayı düşündüğü için Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar’a teşekkür ediyorum”
FOTOĞRAFLI