KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı'nın destekleri, Avrasya Aşıklar Derneği'nin katkılarıyla, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi'nde, hikayecilerin dilinden aşıkların sazından adlı 'Halk Hikayecileri ve Aşıklar Kültür Programı' düzenlendi.
15 Temmuz Şehitler Amfisi'nde düzenlenen etkiliğe, akademik ve idari personel ile çok sayıda üniversiteli öğrenci katıldı. Aşıklar, sazlarına ve sözlerine, 'hoş geldiniz' anlamına gelen 'divan' ile başlarken Aşık Zeki Erdali ile Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Seher Atmaca eserler seslendirdi. Aşık Ahmet Poyrazoğlu ile Aşık Orhan Üstündağ, aşık atışması örnekleri sunarken, Türk Halk Müziği Sanatçısı Şeyda Erdali ise popüler Türk Halk Müziği eserlerini seslendirdi. Daha sonra ise ödül takdimine geçildi.
OKÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, Osmaniye Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Teke, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtım Daire Başkanı Adnan Şimşek'e hediyesini verdi. İl Kültür ve Turizm Müdürü Burhan Torun ise Avrasya Aşıklar Platformu üyelerine çiçek takdim etti. 

FOTOĞRRAFLI