OSMANİYE Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü tarafından, 64 kişilik; Temel Metal Şekillendirme Elemanı, TİG Kaynakçılığı, CNC Tezgâhları ve Programlama, Makine Bakım Onarım Yardımcı Elemanı mesleklerinde kurs düzenlenecek.
İŞKUR Osmaniye İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında düzenlenen protokol ile Osmaniye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenecek 4 grupta toplamda 64 kişilik Temel Metal Şekillendirme Elemanı, TİG Kaynakçılığı, CNC Tezgahları ve Programlama, Makine Bakım Onarım Yardımcı Elemanı mesleklerinde en az 3 ay sürecek olan kurs seçmeleri 26 kasım'da saat 9'da İŞKUR da yapılacak.
İŞKUR İl Müdürü Ahmet Altunkaynak ile Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Reşit Pırnaz’ın bir araya geldiği protokol ile eğitim ve kurs faaliyetlerine katılanların yol, yemek gibi zorunlu ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla günlük 30 lira ödeme yapılacağı belirtildi.
İl Müdürü Altunkaynak, "Temel Metal Şekillendirme, TİG Kaynakçılığı, CNC Tezgahları ve Programlama, Makine Bakım Onarım mesleklerinde verilecek olan eğitimler sanayi sektöründe aranan meslekler olup mesleği olmayanlar ve mesleğini geliştirmek isteyenler için fırsat olacaktır. 18-45 yaş aralığındaki iş arayan ve kursa katılmak isteyenleri İŞKUR’a bekliyoruz" dedi.