ATATÜRK Üniversitesi ve Bakü Tiflis Ceyhan (BTC) Ham Petrol Boru Hattı Şirketi işbirliği ile yürütülen sosyal yatırım projesi kapsamında üreticilere zeytin toplama ekipmanı dağıtımı yapıldı. 
Projenin dağıtım töreninde konuşan Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi ve BTC Proje Koordinatörü Prof. Dr. Mükerrem Kaya, 10 yılı aşkın bir süredir sosyal yatırım projelerini uygulamakta olduklarını belirtti.  2016 yılından bu yana Osmaniye'de 30 farklı projenin uygulandığını belirten Prof. Dr. Mükerrem Kaya, "Zeytin yetiştiriciliğinin alternatif bir gelir kaynağı olacağı düşüncesiyle İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile zeytin dikilebilecek alanlar tespit edildi ve müteakiben zeytin fidan desteği başlatıldı. Aynı zamanda müdürlüğümüz tarafından zeytin yetiştiriciliğine yönelik eğitim programları da uygulamaya konuldu. Bugüne kadar 90 binden fazla zeytin fidanını Osmaniye’ye kazandırdık. Kamu, özel sektör ve üreticiler arasındaki işbirliğine başarılı bir örnek oluşturulan bu çalışmanın çıktısı olarak, 500’den fazla üreticiye erişmiş bulunuyoruz. Köyyeri, Kırmacılı ve Aşağı Bozkuyu köylerimize 4 Bin 320 adet plastik zeytin kasası, 250 adet zeytin toplama örtüsü, 19 adet el traktörü ve 4 adet zeytin hasat makinesi dağıttık. Projenin toplam bütçesi 290 bin 240 TL olup, BTC Firmasının desteği 145 Bin 120 TL’dir" dedi.
Konuşmaların ardından Vali Coşkun ve protokol mensupları tarafından üreticilere; plastik zeytin kasası, el traktörü, zeytin toplama örtüsü ve zeytin hasat makinası dağıtımı yapıldı.