ADIYAMAN'da harçlıklarından biriktirdikleri paraları zarflara koyan 43 otizmli öğrenci  Türk Kızılayı'na yardımda bulundu.

Malazgirt Özel Eğitim ve Uygulama Okulu'nda eğitim gören 43 otizmli öğrenci harçlıklarından biriktirdikleri paraları zarflara koyarak Türk Kızılayı Adıyaman Şube Başkanı Murat Bulut’a teslim ederek yardımda bulundu. Bağış zarflarını teslim alan Murat Bulut duyarlılıkları için otizmli çocuklara teşekkür etti. Okul Müdürü Mehmet Taşkın, “Okul olarak otistik öğrencilerimizin otizmin bir farklılık olmadığını bir hastalık olmadığını ispatladık bugün. Adıyaman Kızılay Şubesi'nin getirmiş olduğu yardım zarflarını öğrencilerimize verdik. Aileleri tarafından kendilerine verilen harçlıkları zarflara koyarak ihtiyaç sahibi çocuklara gönderdi öğrencilerimiz bu anlamda çok duygulandığım bir gün oldu. Kendilerine verilen 1 veya 2 Liralara harçlıklarını zarflara koyarak bizlere teslim ettiler. Bizlerde bu zarfları Kızılay'a teslim ettik. Kızılay yetkilileri ise bu yardım zarflarını ihtiyaç sahiplerine ulaştıracaklar" dedi.

Öğrenci ve öğretmenlere teşekkür eden Murat Bulut ise, “Özelikle bu projede bizlere yardımcı olan öğretmen ve öğrencilerine teşekkür ediyorum. Buradan aldığımız bağışlarımızı yardıma muhtaç öğrencilerimiz için kullanacağız. Bu tür otistik çocuklarımızın katkı sunması bizleri çok duygulandırdı. Çünkü bu öğrencilerimizin ihtiyaç sahibi öğrencilere yardım yapmak için kendi harçlıklarını zarflara koymaları bizi hem duygulandırdı hem de sevindirdi. Çünkü bu öğrencilerin aileleri yardıma muhtaç olan kişilere vermiş olduğu değeri göstermekte emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

FOTOGRAFLI