Sosyal medyada kısa sürede yayılan çağrı üzerine Orhon’un kızı Çayhan Orhon Dervişoğlu, bir açıklama yaparak hemşerilerinin böyle bir çağrı ile babasının ismine sahip çıkmalarından ötürü çok mutlu olduğunu belirtti. Dervişoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi.

“Babam, eski Rize belediye başkanı, merhum Ekrem Orhon'un adının Ovit tüneline verilmesi için Rizeli hemşerilerimin başlattığı kampanyaya bende imzamı attım. Herkesten de atmasını rica ediyorum. Babam henüz 20 yaşın altında ve RC öğrencisi iken bu geçişin yöre insanı için büyük ihtiyaç olduğunu görmüştü. 1936 yılında Illinois Üniversitesi master tezi Ovit tüneli idi. Bu tez ülkemize getirilerek tercüme ettirildi. Bir arşivci ve yazar tarafından kitap haline getirilmeye çalışılıyor. Bu kitap inşallah merhum babamın 35’inci ölüm yıl dönümü töreninde katılımcılara dağıtılacak. Merhum babam o zaman ki karayolları genel müdürüyle Ovit geçişinin önemini anlatmak üzere Ovit'e yolculuk yaparken fenalaşarak hayatını kaybetti. Yani çok sevdiği Ovit yolunda can verdi. O iyi bir Rizeliydi, babam Rize aşığıydı. O ‘Rize senden Rize için elinden geleni yapmanı bekler' sözünün sahibiydi. O Rize‘yi çok sevdi, Rizeli hemşerileri de onu çok sevdi. Hayatı boyunca kendini ideallerinde hep Rize vardı. Şimdi ise hemşerileri onun ismini yaşatmak için böyle bir girişimde bulundular bu biz ailesini çok mutlu etti” 

1936’da Amerika’dan mühendis olarak dönen Ekrem Orhon, 1948’de Karayolları Genel Müdürlüğü bünyesinde görev almaya başladıktan sonra Ovit yolunun tamamlanmasını adeta kendine misyon edinmişti. 1963’de Rize Belediye Başkanı olduktan sonra 1983 yılında vefat edene kadar da ömrünü masa ve sahada bu yolun gerçekleşmesi için emek veren baba reis lakaplı Ekrem Orhon, Ovit tüneli ile anılıyordu.