İbrahim EMÜL/ OSMANİYE, () - OSMANİYE Merkez Tosyalı Özel Eğitim Uygulama Okulunda eğitim öğretim gören özel öğrenciler, okuma yazma öğrendi.

Düzenlenen okuma yazma şenliğine, İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak, okul müdürleri, öğretmenler, özel öğrenciler ile velileri katıldı. Okulun özel öğrencisi Alihan Gençyiğit tarafından sunulan program saygı duruşu ve istiklal marşı okunmasıyla başladı. Okulu Müdürü Orhan Yılmaz günün anlam ve önemi hakkında konuşma gerçekleştirdi. Okul öğretmeni Mustafa Kuşçu ise okulda yapılan eğitim öğretim çalışmaları hakkında sunum yaptı. Özel öğrenci Mahmut Gürsaçtı şiir okumasının ardından, sınıf arkadaşları ise okuma performanslarını gerçekleştirdiler.
Okulun özel öğrencisi Alihan Gençyiğit, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a yazmış olduğu mektupta şunları ifade etti:
"Sayın Milli Eğitim Bakanım benim adım Ali Han Gençyiğit. Osmaniye’de Tosyalı Özel Eğitim Uygulama Okulunda 9. Sınıf öğrencisiyim. Bu mektubu size yazabiliyorum, siz de bana mektup yazarsanız onu da okuya bilirim. Çünkü; ben artık okuma yazma öğrendim. Emeklerini esirgemeyen ve sabırla bana yol gösteren öğretmenlerimin ve sizlerinde ellerinden öperim. Biz özel çocuklar için açtığınız bu okullar içinde ayrıca teşekkür ederim. Sayın Bakanım; ilimizin yer fıstığı çok güzel ve lezzetlidir. Bu yüzden sizi Osmaniye’ye davet ediyorum. Osmaniye’de görüşmek dileğiyle selam ve saygılarımı sunuyorum" dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak, yaptığı konuşmasından amaçlarının özel eğitim alan öğrencilerin ileride kendi ayakları üzerinde durarak, toplumda bütünleşmelerini sağlayabilmek olduğunu ifade etti. Albak, "Onlar bizler için çok kıymetli ve seçkin öğrencilerdir. Bu güzel öğrencilerimizin eğimine katkı sağlayan öğretmenlerimize ve değerli velilerimize teşekkür ediyorum." dedi. Daha sonra ise Aydın Albak, özel öğrencilere belgelerini ve hediyelerini takdim edip tebrik etti.

FOTOĞRAFLI