Mesut MADAN/BURDUR, () - MEHMET Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Veteriner Fakültesi Temel Bilimler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Özcan Özgel, rektörlüğe adaylığını açıkladı.

Prof. Dr. Özcan Özgel, kent merkezinde bir restoranda düzenlediği basın toplantısında rektörlüğe aday olduğunu söyledi. Prof. Dr. Özgel, akademik, idari personel ve öğrencileriyle mutlu, bilgiye değer veren, bilgiyle aydınlanan ve aydınlatan, toplam kalite yönetimiyle dünya standartlarında, şehri ve yöneticileriyle barışık ve kaynaşmış olan bir üniversite hayal ettiğini belirtti. Özgel, "İnsana dokunduğumuzun bilinciyle akademik ve idari kadroda bulunan personelimiz ve öğrencilerimizin bütün ihtiyaçlarını, beklentilerini içtenlikle, samimiyetle imkanlar dahilinde en kısa sürede karşılayacağız. Bu da hizmet verdiğimiz herkesin MAKÜ'ye karşı aidiyet duygusunu geliştirecektir. İnsan değer bulduğu yerde değer üretir. İşimizi en iyi şekilde yapmak, ülke kaynaklarını kendi çıkarlarımızdan üstün tutarak en verimli şekilde kullanmak, üniversitemizi Burdur'umuzla kaynaştırmak en önemli amacımız olacaktır" dedi.

Ülkenin gündemini bilim ve bilimsel başarıların belirlemesi gerektiğine işaret eden Prof. Dr. Özcan Özgel, "Bilimsel gelişmenin güvencesi olması gereken MAKÜ, bu gündemin yönlendiricisi olmalıdır. Bu amaçla bilim ve toplumsal sorumluluk alanında katkı sağlayacak her bilim insanı mutlaka ödüllendirilmeli ve teşvik edilmelidir. Üniversitemizin dünya ve ülke sıralamasında hak ettiği konuma ulaşması için değerli akademisyenlerimiz ve öğrencilerimizle değer kaybeden değil, değer katan ve kazanan bir üniversite olmamız en büyük amacımız olmalıdır. Fikir çalıştaylarıyla inovatif fikirlerin bir araya getirilmesi ve hayat bulması vazgeçilmezimizdir" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI