İZMİR Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın teknoloji girişimcileri  için 1,1 milyar lira kaynaklı 5 fon ayrıldığı yönündeki açıklamasına destek verirken bu fonlardan birinin İzmir'de bulunmasının da kent adına gurur verici olduğunu söyledi. Özgener, "Bu hedef kapsamında da İzQ Girişimcilik Merkezi ve İnovasyon Merkezi gibi oldukça ses getirecek iki büyük projeyi hayata geçiriyoruz" diye konuştu.

Girişimcilik olgusunun son dönemde dünya çapında pek çok platformda gündeme geldiğini ve girişimcilerin ülke ekonomilerinin katma değerli ürün üretimlerini sırtladıklarını vurgulayan İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, bu kapsamda İZTO olarak 2 büyük projeyi hayata geçireceklerini söyledi. Özgener şöyle konuştu:

"Katma değerli ürün ya da hizmet üretmek için dijitalleşme, inovasyon, girişimcilik, teknoloji, Endüstri 4.0 gibi kavramların ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Bu kapsamda biz de İZTO olarak 'İzmir'in İnovasyon ve Girişimcilik Kentine Dönüşümü' hedefini belirledik. Temel amacımız inovasyon ve girişimcilik alanlarında İzmir'i marka kent yapmak. Belirlediğimiz bu vizyon kapsamında hayata geçirmeyi planlandığımız oldukça ses getirecek 2 önemli projemiz var. İzQ Girişimcilik Merkezi ve İnovasyon Merkezi. İzQ Girişimcilik Merkezi'nde, yeni start-up, başarılı iş fikrine sahip girişimcileri hedef alacağız, mentorluk, ticarileşme, şirketleşme, büyüme ve uluslararası pazarlara açılma, iş planı hazırlama, teşvikler konusunda bilgilendirme, melek yatırım ağları ile buluşturma konularında çalışmalar yürütüleceğiz. İnovasyon merkezimizde ise, uluslararası inovasyon ağlarında yer alan şirketler faaliyet gösterecek, büyük şirketlerin sorunlarına girişimcilerin projeleri ile çözümler üretilmesi modeli hayata geçirilecek, akademisyenlerin iş dünyası ile ortak projeler geliştirmelerine aracılık edilecek, FabLab ile tasarım fikirlerinin prototipe ve somut ürünlere dönüşmesi için uygun ortamlar sunacağız."

İZMİR, ()

FOTOĞRAF