PAMUKKALE Üniversitesi'nin (PAÜ), Acıpayam ilçesinde kuracağı Hayvan Islahı ve Genetik Uygulama ve Araştırma Merkezi için çalışmalara başlandı. 800 dönümlük arazi üzerindeki çalışmaları inceleyen PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, merkezle koordineli çalışması planlanan Doğa Bilimleri Fakültesi'nin kurulacağını açıkladı.

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan ve beraberindekiler, Hayvan Islahı ve Genetik Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin inşa edileceği 800 dönümlük arazi üzerinde incelemeler yaptı. Merkezde küçükbaş, büyükbaş ve kanatlı hayvanlara yönelik ıslah çalışmalarının yürütüleceğini kaydeden Rektör Bağ, bu doğrultuda yakın zamanda arazide modern ve son teknoloji donatılmış tesislerin kurulacağını belirtti.

REKTÖR BAĞ'DAN YENİ FAKÜLTE AÇIKLAMASI

Rektör Bağ, Acıpayam'da Pamukkale Üniversitesi bünyesinde Doğa Bilimleri Fakültesi açmayı planladıklarını da belirterek, "Bu arazi daha öncesinde üniversitemize tahsis edilmiş olan 800 dönümlük bir arazi. Uzun yıllar hiçbir şey yapılmamış. Burası da 'Acaba ne yapılacak' sorularıyla merak konusu olmuş bir arazi. Biz burada Hayvan Islahı ve Genetik Uygulama ve Araştırma Merkezi kapsamında hem bilimsel araştırmalar yapacağız hem de bölgemize ait olan hayvanların ıslahını gerçekleştireceğiz. Burada ziraat ve hayvancılık alanında eğitim verecek Doğa Bilimleri Fakültesini Acıpayam'da açmayı düşünüyoruz. Bu kapsamda bir önerimiz var. Kurulacak fakültemizin de Meslek Yüksekokuluna yakın bir yerde olmasını planlıyoruz. Kurmayı planladığımız Doğa Bilimleri Fakültesi de buradaki arazimizle bütünleşik olarak çalışmalar yürütecek" dedi.

Deniz TOKAT / DENİZLİ, ()

FOTOĞRAFLI