İZMİR'de kadın üye sayısı fazla olan Milli Piyangocular Odası, 8 Mart Emekçi Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte, yılın kadını olarak seçtikleri gazeteci Aylin Süphandağlı'ya ödül verdi.

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) çatısı altındaki, 300'den fazla kadın üyesi bulunan İzimr Milli Piyangocular Odası, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle bir etkinlik düzenledi. Üyeler arasında düzenlenen yemek yarışmasında dereceye girenler ödüllendirilirken, kadınlar gün boyu ücretsiz cilt bakımı hizmetinden yararlandı.

Her yıl 8 Mart'ta kutlama yaptıklarını anlatan İzmir Milli Piyangocular Odası Başkanı Paşa Çakmak, yıl içerisinde kadınlar için KOSGEB kursları açtıklarını ve onlara ayrı bir önem verdiklerini kaydetti. İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu ise Milli Piyangocular Odası'nın her yıl bugüne özel düzenlediği aktivitelerden teşkilat adına memnuniyet duyduklarını ifade ederek, "Esnaf ve sanatkarlar olarak ahilikten aldığımız terbiyeyle bugüne kadar eşlerimize, annelerimize verdiğimiz önemin gereği olarak hem 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutladık hem de bu özel güne bir içerik de kazandırmak için bazı ilaveler yaptık. Engelli olan kadınlara ayrı bir bölüm ayırdık. Bir farkındalık yaratıp onları unutmadığımızı gösterdik. Engelli çocuğu olan annenin ne gibi güçlüklerle karşılaştığını hatırlayarak onlara kol kanat germeye çalışıyoruz" dedi. Son yıllarda basın temsilcilerinin zor şartlarda çalıştığını söyleyen Mutlu, "Yerel bir gazete çıkararak kamuoyunu doğru bilgilendirmeyi hedefleyen bir çalışma sergilediği için Ege Telgraf gazetesinden Aylin Süphandağlı'ya bu plaketi veriyoruz. Onu 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle kutluyorum. Ayrıca üyelerimizden Papatya Sertdemir de bir kadın olarak hiç yılmadan çalışmalarına devam ediyor. Onu da onur ödülü ile kutluyoruz" diye konuştu.

Nevra UÇKAÇ / İZMİR, ()

FOTOĞRAFLI