DEÜ Devlet Konservatuvarı Piyano Ana Sanat Dal Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Demet Eytemiz, adeta okulun piyanist fabrikası gibi çalışmayı sürdürüyor. Bu güne kadar yetiştirdiği piyanist sayısını hatırlamayan Eytemiz'in son dönem adından söz ettirdiği öğrencilerinden biri 27 yaşındaki Ege Emlek. 2008 yılında D.E.Ü. Devlet Konservatuvarı sınavlarını kazanarak lise devresine Yrd. Doç. Demet Eytemiz'in öğrencisi olarak giren Emlek, eğitimini başarıyla tamamladı.

Öğrenciliği boyunca yurtiçi ve yurtdışında birçok masterclass ve konserlerde yer alan Emlek, 8'inci Pera Piyano Yarışması'nda, 'En iyi Türk Bestecisi yorumcusu” ödülü, 2014 yılında İtalya'nın Bari kentinde düzenlenen 24'üncü Uluslar Arası Genç Müzisyenler 'Città di Barletta' Piyano Yarışması'nda 2'ncilik ödülü ve aynı zamanda Fazıl Say'ın 'Nazım' eseriyle 'ülkesinin müziğini en iyi yorumlayan sanatçı' ödülünü aldı. 2015 yılında D.E.Ü. Konservatuvarı okul orkestrası ile S.Saens 2'nci Piyano konçertosunun ilk bölümünü seslendirdi. 8'inci sınıf öğrencisi 12 yaşındaki Papatya Biter ise Rus Viva Music International Competition of Classical Music tarafından Alanya'da düzenlenen "17'nci International Competition Of

Classical Yarışması'nda solo piyano dalında kendi yaş katogorisinde 3'üncü olarak, Amerika Newyork Carnigie Hall'de 11 Haziran 2020'de konsere çıkma hakkını kazandı. Emir İlgen ve Arkın Akçagül, Almanya Clara Schuman Musikschule'de düzenlenen 3'üncü Uluslararası Piyano Yarışması'nda çok önemli dereceler elde etti. Baden Baden kentinde düzenlenen yarışmada Emir, birincilik ödülü kazanırken, Arkın ise kategorisinde 2'nci oldu.

Geleceğin piyanist adayları arasındayer alan şu anda 5'inci sınıf öğrencisi Fikret Uçar, 10'uncu sınıf öğrencisi Elif Totan, 9'uncu sınıf öğrencisi İrem Erkaya, 12'nci sınıf öğrencisi Emre Alptekin, Eytemiz'in göz bebeği konumunda yer alıyor.

Mehmet KURT/ İZMİR, ()