Mesut MADAN/BURDUR, () - BURDUR'da polis Yeşilova, jandarma ise Karamanlı ilçesinde kaçak kazı yapanları suçüstü yakaladı.

İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından Yeşilova ilçesi Kayadibi Mahallesi'nde, İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler tarafından da Karamanlı ilçesi Samsat mevkisinde izinsiz kazı yapılacağı yönünde duyum alındı. Polis ekipleri 12 Mart günü kaçak kazı yaptığı belirlenen O.O., S.K., M.K. ve M.İ.'yi suçüstü yakaladı. Gözaltına alınan 4 şüpheli hakkında Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kanunu'na muhalefet suçundan işlem başlatıldı. Olay yerinde kazı yapmak için kullanılan 2 dedektör ve tarihi eser olabileceği değerIendirilen 2 madeni parça ile O.O.'nun ikametinde yapılan aramada ise tarihi eser olabileceği değerlendirilen 12 parça bakır ve bronz eşyaya el konuldu.

Jandarma ekipleri tarafından yürütülen diğer çalışmada ise 12 Mart günü 3'üncü derece sit alanı olan Samsat mevkisine operasyon yapıldı. Operasyonda S.K., M.S. ve H.G. isimli şüpheli 2 dedektör, el feneri, kazma ve çapaya birlikte izinsiz kazı yaptıkları sırada suçüstü yakalandı. S.K.'nın evinde yapılan aramada dedektör bulundu. Kazı malzemelerine el konulurken, 3 şüpheli ise ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

FOTOĞRAFLI