ADANA’nın Pozantı ilçesinde Büyükşehir Belediyesi Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığınca 40 çiftçiye 7 bin adet üzüm fidanı dağıtıldı.

Pozantı ilçesine bağlı Fındıklı Mahallesinin önemli geçim kaynaklarından olan fakat son zamanlarda çeşitli hastalıklar nedeniyle kuruyan üzüm bağları için Adana Büyükşehir Belediyesinden destek geldi. Pozantı Belediyesi ve Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığının işbirliğinde daha önce 21 bin üzüm fidanına ek olarak 40 çiftçiye 7 bin adet Pozantı Karası cinsinde üzüm fidanı dağıtılarak çiftçilere destek sağlandı.
Fındıklı Mahallesinde yapılan üzüm fidanı dağıtma etkinliğine, Adana Büyükşehir Belediyesi Kırsal Kalkınma Daire Başkanı Memili Güven, Kırsal Kalkınma Şube Müdürü Zehra Durak, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Fındıklı Mahallesi Muhtarı Halil Sezgin ve Belediye Meclis Üyesi adaylarından Yusuf Arısoy ile Büşra Durmuş katıldı. Şube Müdürü Durak, dağıtılan fidanlarla alakalı çeşitli bilgiler vererek ilerleyen zamanlarda zayıf toprakları güçlendirmek adına çiftçiye gübre desteğinin de verileceğini belirtti.

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay ise ilçe halkına gösterilen önem ve çiftçiye verilen bu önemli desteklerinden dolayı Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığı personeline teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI