EDİRNE,()-EDİRNE Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Kadının özgürlüğü yaşamın her noktasında egemen olmaktır. Kadının özgürlüğü hayatın her köşesinde kadının da söz sahibi olmasıdır” dedi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Tüm Yerel-Sen Edirne Şubesi tarafından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Edirne Belediyesi Kent Ormanı Kahvaltı Salonu’nda düzenlenen kahvaltı da belediye personeli emekçi kadınlarla bir araya geldi.  Tüm kadınların  8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayan Başkan Gürkan, “Belediye’nin siz olmazsanız olmayacağını biliyoruz;  siz olmazsanız hayatın da olmayacağını biliyoruz. Benim çok sevdiğim ve konuşmalarda kullandığım bir söz var. Diyor ki, ‘Dünyanın yarısını kadınlar oluşturur; dünyanın diğer yarısını da kadınların yetiştirdikleri oluşturur. Dünyadaki tüm insanlarda sizin parmağınız, emeğiniz, göz nurunuz var. Bu bağlamda çok önemli; çok kıymetlisiniz” diye konuştu.

Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyet’ine hep birlikte sahip çıkmaları gerektiğini aktaran Gürkan, “Bu sadece çalışarak olmuyor; kadının özgürlüğü sadece bir işte çalışmak para kazanmak; ekonomik özgürlük elde etmek değildir. Kadının özgürlüğü yaşamın her noktasında egemen olmaktır. Kadının özgürlüğü hayatın her köşesinde kadının da söz sahibi olmasıdır.  Özgürlük sadece ekonomik olarak cebe para koymak, bir işte çalışmak değildir. Bu bağlamda ne iş yapıyorsanız yapın; ne iş yaptığınız sadece sizi ilgilendirir ama işinizi nasıl yaptığınız toplumu ilgilendirir. Ne iş yaparsanız yapın mutlaka en iyisini yapmalısınız, örnek olacak bir şekilde yapmalısınız. Sizleri seviyorum. İnşallah bir dönem daha birlikte çalışacağız” dedi.

Başkan Gürkan, daha sonra tek tek masaları gezerek; emekçi kadınlarla birlikte hatıra fotoğraf çektirdi; karanfil takdim ederek kadınların 8 Mart Kadınlar Günü’nü kutladı. Gürkan, mutfak çalışanlarını da unutmadı. Edirne Belediyesi Kent Ormanı Kahvaltı Salonu’nun mutfağını da ziyaret eden Gürkan, kadınlara emekleri için teşekkür ederek, Kadınlar Günü’nü kutladı.