ERZURUM, ()-ATATÜRK Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı Yönetim Kurulu üyeliğine, Erzurum Teknik Üniversitesi'nin (ETÜ) eski Rektörü Prof.Dr. Muammer Yaylalı'da YÖK Üşeliğine seçildi.

Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı Yönetimi Ankara'da toplandı. YÖK Başkanı Prof.Dr. Yekta Saraç'ın öncülük ettiği toplantıya katılan üniversite rektörleri, bilimsel ve akademik yönde önerilerini dile getirdi. Toplantının ardından Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyeliği için yeni isimler belirlendi. Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyeliğine getirildi. Kendisine verilen bu önemli görevi hakkıyla yerine getireceğini belirten Çomaklı, "Üniversiteler arasında akademik yönden koordinasyonu sağlamak, üniversitelerin öğretim üyesi ihtiyacını karşılayacak tedbirler almak, üniversitelerin tümünü ilgilendiren kanun tasarılarını, tüzük tasarılarını ve aynı nitelikteki yönetmelikleri hazırlamakla görevli kuruluş olan Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı, üniversiteler üstü bir akademik organ olarak çalışmalarına devam etmekte. Biz de üstlendiğimiz bu görevle, ülkemizin akademik başarılarına yenilerini eklemek ve ülke yükseköğretimine katkı sağlamak adına var gücümüzle çalışacağız" diye konuştu.

YAYLALI YÖK ÜYESİ OLDU

Bu arada YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç'ın başkanlık ettiği Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyeleri, YÖK Üyeliği'ne ETÜ'nün eski Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı'yı seçti. Rektör Çomaklı, YÖK üyeliğine seçilen Yaylalı'yı tebrik ederek "Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı tarafından YÖK üyeliğine seçilen, şehrimizin yetiştirdiği müstesna isimlerden kıymetli bilim insanı Prof. Dr. Muammer Yaylalı hocamızı tebrik ediyor, yeni görevinde başarılar diliyorum" dedi.

FOTOĞRAF