KAYSERİ Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, sosyal medyadan sahur daveti yapan öğrencileri kırmayıp, evlerine gitti. Öğrenciler, Prof. Dr. Çalış'ın yaptığı menemeni yedi.
Erciyes Üniversitesi’nde (ERÜ) eğitim gören bir grup öğrenci, Rektör  Prof. Dr. Mustafa Çalış’a, sosyal medya üzerinden sahur daveti yaptı. 'Hüseyin Kaya' isimli twetter kullanıcısı arkadaşları ile birlikte Rektör Çalış’a, "Sayın Rektörüm; domateslerimizi ve biberlerimizi doğramaya başladık. Sahura sizi menemen yemeye bekliyoruz" mesajı attı. Öğrencilerin bu mesajını bir süre sonra cevaplandıran Rektör Çalış, "Tamam arkadaşlar sahura geliyorum" yanıtı verdi.
Öğrencilerin daveti üzerine Talas'taki öğrenci evine giden Rektör Çalış, kolları sıvadı ve daha sonra mutfakta menemen yapmak için işe koyuldu. Öğrenciler o anları da fotoğraflayarak, sosyal medya üzerinden paylaştı ve "Sayın Rektörümüzle sahur hazırlıklarına başladık" ifadelerini kullandı. Rektör Çalış ve öğrenciler, daha sonra yer sofrasında sahur yaptı. Rektör Çalış,  öğrencilerle yaptığı sahurda çekilen fotoğrafları "Sahurda sevgili öğrencilerimizin evine misafir olduk teşekkür ederim" notuyla paylaştı.

FOTOĞRAFLI