Yusuf DEMİR7ANTALYA, () - RESSAM Hacer Babacan Çilingir, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi'nden birincilikle mezun oldu. Yüksek onur belgesi alan Çilingir, ilk kişisel resim sergisini açtı.
Asıl mesleği öğretmenlik olan Hacer Babacan Çilingir, 2000 yılında Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nü bitirdi. 2016 yılında Açık Öğretim Fakültesi Yönetim Organizasyon Bölümü'nden mezun olan Çilingir, sanata olan aşkı yüzünden AÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü'ne girdi. Hacer Babacan Çilingir, 4 yıllık eğitimini tamamlayarak fakülteden birincilikle mezun oldu.
ÇOCUK OYUNLARINI RESMETTİ
Evli ve 2 çocuk annesi 44 yaşındaki Hacer Babacan Çilingir, 'Sokakta Çocuk Oyunları' adlı proje çalışması resimlerini AÜ Olbia Güzel Sanatlar Galerisi'nde beğeniye sundu. Mezuniyet sonrası ilk kişisel resim sergisini açmanın büyük heyecanını ve mutluluğunu yaşayan Çilingir, "Hızla gelişen teknoloji karşısında her gün biraz daha unutulmaya yüz tutan geleneksel çocuk oyunlarımızı araştırarak tuvallerime canlı, soğuk-sıcak renk ve lekelerle yansıttım" dedi.
BAŞARI BİR YOLCULUKTUR
Hacer Babacan Çilingir, AÜ Güzel Sanatlar Fakültesi'nin geçen yılki birincisinin Geleneksel Türk Sanatları Bölümünden çıktığını hatırlatarak, "Bu yıl da birinci resim bölümünden çıktı. Fakülteden birincilikle mezun olduğum açıklanınca inanamadım, çok büyük bir heyecan yaşadım, kendimle gurur duydum. Başarımda emeği geçen bölüm hocalarıma teşekkür ediyorum. Başarı bir yolculuktur, varış noktası değildir. Birinciliğimi daha ileriye taşımayı hedefledim" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI