RİDEF tarafından İstanbul Yenikapı'da düzenlenen 12'nci Rize Günleri 4’üncü gününde de misafirlerini ağırlamaya devam ediyor. ‘7 bölge, 7 renk, biriz, beraberiz, kardeşiz' sloganıyla düzenlenen Rize Günleri'nde kurulan stantlarda, Rize’nin yöresel lezzetleri ve kültürü tanıtıldı. Hafta sonu devam eden etkinlik alanına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Süleyman Sarıahmetoğlu ve Musa Agun tarafından kemençe ve armonika dinletisi yapılarak başlanan konser programı, Usame İsmail, Murat Köse ile devam etti. Yeşilay tarafından “Sigara ve bağımlılıkla mücadele” programı yapılırken, Prof. Dr. İbrahim Dinçer tarafından “Enerji ve çay” söyleşisi gerçekleştirildi. Rizeli yazarlar Osman Azman ve Aydan Yıldız Güneş, açılan stantlarda okurları ile buluşarak kitaplarını imzaladı.

Rize Bezi defilesi

Etkinlik alanına kurulan sahnede misafirlere Rize Bezi Feretiko’dan yapılan kıyafetler defile ile tanıtıldı. RİDEF Yönetim Kurulu üyesi Nurten Kalın, "Ridef kadın kolları başkanı Ayşe Morgül ve ekibi Rize bezini tanıtma amaçlı, Rize yöresine ait Rize Bezi Feretiko’nun, başlangıcından sonuna, dokuma aşamasından kıyafete dönüşmesine kadar tanıtımını anlattılar. Çok güzel bir Rize bezi defilesi izledik. Katılımcıların yoğun ilgisi oldu. Bugün bu ilgi daha da arttı. Rizeliler burada hem hasret gideriyorlar hem de, tereyağından peynirine, mincisine kadar yöresel ürünleri alma fırsatı buluyorlar. Laz böreğinden, sarmasına kadar yöresel yemekleri tatma imkanı buluyorlar. Kültürel hediyelik eşyalardan satın alıyorlar” dedi.

Koliva Grubu konser verdi

Karadeniz müziğinin sevilen grubu Koliva etkinliklerin 4’üncü gününde Yenikapı’da sevenleri ile buluştu. Binlerce kişinin katıldığı konsere ilgi yoğun oldu. Hep bir ağızdan şarkıların söylendiği konserde, horonlar oynandı.

‘Ciddi izdiham var’

RİDEF Başkanı Hasan Başça, açılıştan bu yana yoğunluğun devam ettiğini belirterek “Şu anda binlerce kişi Yenikapı etkinlik alanında, ciddi anlamda izdiham var. Yarın pazar ve çok daha yoğun olacak. Tüm katılımcılara çok teşekkür ediyoruz. Milletvekilleri, belediye başkanları çok sayıda bürokrat alanımızı ziyaret etti. Biz burada her anlamıyla Rize'yi yaşatmaya çalıştık. Kültürel yapısı ile yemekleri ile enerjisiyle Rize burada. Son gün etkinliklerimize de hem İstanbulluları hem de Rizelileri bekliyoruz” dedi.