Filiz YILDIRIM/RİZE, () - RİZE Recep Tayyip Erdoğan (RTEÜ) Üniversitesi, TÜBİTAK ile birlikte yürüteceği KAMAG 1007 projesi ile “Çay Gen Havuzu” oluşturulurken; Türk Alman Üniversitesi ile de ortak Teknoloji Geliştirme Bölgesi kuracak. 

RTEÜ ve TÜBİTAK’ın birlikte yürüteceği KAMAG 1007 projesi kapsamında biri Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi bünyesinde iki adet Çay Gen Havuzu kurulacak ve 2000 adet genotip taranarak Siyah, Beyaz, Yeşil ve Oolong çay çeşitleri geliştirilecek. Diğer bir proje ise RTEÜ ile Türk Alman Üniversitesinin ortak kuracağı Teknokent olacak.

KAMAG 1007 projesi ile ilgili RTEÜ resmi sayfasından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“TÜBİTAK ve Üniversitemizin birlikte yürüteceği KAMAG 1007 projemizi de Sayın Cumhurbaşkanımız duyurdu. Sayın Cumhurbaşkanımızın duyurduğu proje kapsamında biri Üniversitemiz bünyesinde iki adet Çay Gen Havuzu kurulacak ve 2000 adet genotip taranarak Siyah, Beyaz, Yeşil ve Oolong çay çeşitleri geliştireceğiz” denildi.

RTEÜ ile Türk Alman Üniversitesinin ortak kuracağı Teknokent’ten de bahsedilen açıklamada “Kurulacak olan Teknokent ile ilgili Üniversitemiz Zihni Derin Yerleşkesinde 3506 metrekare arazi Teknoloji Geliştirme Bölgesi olarak tahsis edildi. Yine İstanbul’da Çekmeköy sınırları içerisinde yer alan yaklaşık 60 dönümlük arazi de Teknoloji Geliştirme Bölgesi kurulmak üzere iki üniversiteye tahsis edildi. Bu sayede iki farklı yerde Teknoloji Geliştirme Bölgesi ilan edilerek Üniversitemiz ile Türk Alman Üniversitesinin ortak Teknokenti kurulmuş olacaktır” ifadelerine yer verildi.