İbrahim EMÜL/OSMANİYE, () - TÜRKİYE'de yeni bir spor dalı olan ve 15'er kişilik iki takım arasında, oval bir topun el ve ayaklarla kontrol edilerek sayı yapılması esasına dayalı olarak oynanan takım oyunu Rugby, artık Osmaniye'de oynanmaya başlandı.

Spor alanında Bocce, Softbol, Bisiklet, Bilek Güreşi ve Muay Thai gibi birçok yeni dalda başarıya imza atan Osmaniye'de şimdi de ülkede yeni yeni yaygınlaşmaya başlayan Rugby sporu ile gündemde. 2018-2019 eğitim ve öğretim yılı okul sporları programı kapsamında kentte ilk defa düzenlenen Gençler Ragbi müsabakaları Atletizm Pistinde gerçekleşti.
5 okuldan 60 sporcunun katıldığı Renkli görüntüler sahne olan müsabakalar neticesinde Kızlarda Osmaniye Fen Lisesi 1'inci ve Tosçelik Sosyal Bilimler Lisesi 2'nci olurken, erkeklerde ise Osmaniye Fen Lisesi 1'inci, Hasan Aybaba Anadolu Lisesi 2'nci ve Tosçelik Sosyal Bilimler Lisesi 3'üncü olarak derece elde etti. Müsabakalar sonunda yapılan ödül töreninde Dereceye giren sporculara ödülleri Spor Şube Müdürü Arif Özsarı tarafından verildi. Hem kızlarda hem de erkeklerde birinci olan Fen Lisesi takımı okul sporları Türkiye şampiyonasında Osmaniye'yi temsil edecek.

FOTOĞRAFLI