MANİSA'nın Salihli ilçesinde bu yıl 3'üncüsü düzenlenen tohum takas şenliğinde, yerli tohumlar takas edildi.

Gediz Havzası Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma Çevre ve Kalkınma Vakfı (GEMA) ve Salihli Belediyesi işbirliğiyle kentte bu yıl 3'ncü kez yerli tohum ve takas şenliği yapıldı. Çamurhamamı Mahallesi'nde düzenlenen şenlikte, yerli tohumlar takas edildi. Manisa Valisi Ahmet Deniz'in yanı sıra Kaymakam Levent Kılıç, Belediye Başkanı MHP'li Zeki Kayda, Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, Belediye Başkan yardımcıları İbrahim Karaca ve Mahmut Süreyya Karaoğlu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yüksel, Ziraat Odası Başkanı Cem Yalvaç da şenliğe katıldı.

GEMA Vakfı Başkanı Kilimcigöldelioğlu, "Bizim kadar Türkiye'de yerel tohum eken kimse yok. Şimdi ise seralarda ürettiğimiz fideleri arazilere ekip, elde ettiğimiz tohumları çiftçilerimize dağıtacağız. Çünkü biz vakıf olarak yerel tohumların gelişmesi çaba gösteriyoruz" dedi.

Başkan Kayda, belediye olarak tarımın ne kadar önemli olduğunu bildiklerini, şenliğe gelecek yıllarda da destek olacaklarını söyledi.

Vali Deniz ise "Anadolu öyle bir coğrafyadır ki her şeyimiz güzel. Yeter ki biz kendi değerlerimize, kültürümüze, tohumumuza sahip çıkalım. Bundan daha kıymetli bir şey yok" dedi.

Emre SAÇLI /SALİHLİ (Manisa), ()

FOTOĞRAFLI