SAMSUN Turizmciler Derneği tarafından kentte, sivil toplum kuruluşları için ‘Liderlik Motivasyon ve Sosyal Medya Kullanım’ eğitimi düzenlendi.

Merkezi Finans ve İhale Biriminin, sözleşme makamı olduğu yerel STK hibe programı kapsamında; Samsun Turizmciler Derneği tarafından uygulanan 'Turizm Sektöründe Yerel İşbirliklerinin Güçlendirilmesi Projesi’nin STK’lara yönelik kapasite geliştirme eğitimlerinin ilki 21-22 Mart 2019 tarihlerinde dernek binasında yapıldı. Toplamda 12 saat süren eğitimde, liderlik, motivasyon ve sosyal medya kullanımına yönelik eğitimler eğitmen Cüneyt Örkmez tarafından interaktif olarak verildi. Eğitimlere farklı STK temsilcileri de katılırken, eğitim sonrasında katılımcılara katılım belgesi verildi.

'STK'LARIN KURUMSALLAŞMASI ÖNEMLİDİR'

Eğitimlerle hakkında bilgi veren Samsun Turizmciler Dernek Başkanı Dilek Genç, “STK’ların kurumsallaşması çok önemlidir. Bu nedenle üyelerle ilişkilerin iyi yönetilmesi gerekiyor. Liderlik yapılması ve üyelerin motivasyonu gibi konuları önemsiyoruz. Bu yüzden ilk eğitimlerimiz liderlik ve motivasyonla ilgili oldu. Ayrıca dernek tanıtımı açısından sosyal medyanın etkin yönetimini de projemizin eğitim konuları arasında aldık. İki günlük süreçte bu 3 konuyu işledik. Katılımcılar açısından oldukça eğlenceli ve kaliteli bir eğitim oldu. Derneğimizin ilk projesine de derneğimizde önemli bir eğitimle başlamış olduk. Bu eğitimleri devam ettireceğiz, proje hazırlama ve STK’lara stratajik düşünmeyle ilgili koçluk eğitimleri de vereceğiz” dedi.