TÜRK Sanat Müziği'nin unutulmaz ismi Zeki Müren, vefatının 23'üncü yılında çok sevdiği Muğla'nın Bodrum ilçesinde anılacak. Sanat Güneşi'nin ölüm yıl dönümü haftasında, Bodrum'daki Zeki Müren Müzesi'nin bir günlüğüne ücretsiz olarak halka açılacağı bildirildi.

Tüm mal varlığını Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Mehmetçik Vakfı ve Türk Eğitim Vakfı'na bağışlayan sanat güneşi Zeki Müren, vefatının 23'üncü yıl dönümünde Bodrum Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen etkinliklerle anılacak. Diğer senelerden farklı olarak bu sene 'Sanat Güneşi' Zeki Müren'in ölüm yıl dönümü haftasında, Zeki Müren Müzesi bir günlüğüne 21 Eylül 2019 tarihinde ücretsiz olarak halka açılacak. Anma etkinlikleri kapsamında, Aya Nicola Kilisesi'nin bulunduğu meydanda 21- 24 Eylül tarihleri arasında Zeki Müren sergisi düzenlenecek. 22 Eylül günü 14.00'te ise Zeki Müren Müzesi'nde geleneksel mevlit okutulacak ve aynı gün saat 20.00'de Antik Tiyatro'da sanatçı Gökhan Sezen'in katılımıyla bir anma konseri gerçekleştirilecek. Anma konserinde Zeki Müren şarkıları seslendirilirken, ünlü sanatçının arşivinden çok özel görüntüler de izleyiciyle paylaşılacak. Konseri şehit ve gazi aileleri ve Zeki Müren'in hayranlarının yanı sıra, TSK Mehmetçik Vakfı Genel Müdürü, TEV Yönetim Kurulu Başkan Vekili, Yönetim Kurulu ve Mütevelli Heyeti üyeleri ile her iki vakfın bağışçılarının katılmasının beklendiği bildirildi.

Sanat güneşi Zeki Müren, 24 Eylül 1996'da İzmir TRT Stüdyoları'ndaki programda fenalaşmış ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti.

BODRUM (Muğla), ()

FOTOĞRAF