ŞANLIURFA, () - GENÇLİK ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığının ortak projesi olan 'Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi' kapsamında Şanlıurfa'da 52 bin çocuk yetenek taramasından geçirilecek.
81 ilde hayata geçirilen 'Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi' kapsamında çocukların ve gençlerin sportif faaliyetlere katılımının teşvik edilmesi için ailelerin destek vermesini isteyen Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Türkiye'nin en genç nüfusuna sahip ilerin arasında yer alan Şanlıurfa'da genç yeteneklerin spora teşvik edilmesi amacıyla 52 bin 3. sınıf öğrencisi yetenek taramasından geçirileceğini söyledi.
Proje kapsamında Şanlıurfa Valiliği, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün belirlediği 28 antrenör, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün belirlediği 40 öğretmen tarafından oluşturulan 4 ayrı grup  2 Hazirana kadar öğrencileri çeşitli testlerden geçirerek yeteneklerini ortaya çıkarılacağı kaydedildi. Oluşturulan uzman ekip, çeşitli cihazlar kullanarak öğrencilerin hangi spor dalında başarılı olabileceği konusunda belirlemeler yapacak. Gençlik ve Spor Bakanlığının bu projesiyle Şanlıurfa’dan uluslararası düzeyde başarı elde edecek sporcular çıkacağından şüphe duymadıklarını ifade eden Vali Erin, “Çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitimine önem verdiğimiz kadar spor, sosyal ve sanatsal faaliyetlerde de yeteneklerini keşfetmelerine imkân sağlayan bu gibi projeleri çok önemsiyoruz. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde keşfedilecek yeteneklerin doğru yönlendirilmesi ve spor yapmalarına yönelik olanak sağlanması için gerekli hazırlıklarımızı tamamlamış bulunuyoruz" dedi.
FOTOĞRAFLI