ŞANLIURFA, () - ŞANLIURFA Valisi Abdullah Erin, Halfeti ilçesinde iki okul, çok amaçlı salon ve halı saha açılışına katıldı ve kentteki derslik sayısının 17 bin 500'e yükseldiğini söyledi.
Vali Abdullah Erin, beraberinde Halfeti Belediye Başkanı Şeref Albayrak ve İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan ile Saylakkaya Mahallesi'nde okul ve halı saha, Ömerli Mahallesi'nde ise okul ve taziye evinin açılışını gerçekleştirdi. Açılış töreninde konuşan Vali Erin, Şanlıurfa'nın her tarafında önemli çalışmalar yürütmek adına gayret sarf ettiklerini ifade ederek, emeği geçenlere teşekkür etti. Şanlıurfa'da taşımalı eğitimi sonlandırmaya ve eğitim kalitesini yükseltmeye yönelik başlatılan seferberliğin meyvelerinin alınmaya başladığını ifade eden Erin, şunları kaydetti:
"2000'li yılların başında 5 bin 400 olan derslik sayımızı, 16 yıl içerisinde 17 bin 500'e çıkarmış bulunuyoruz. Cumhuriyet tarihinde yapılan derslik sayısının üç katını bu son 16 yılda yapmış bulunuyoruz. Her vesile ile yakın ilgi ve desteğini gördüğümüz Cumhurbaşkanımızın talimatıyla 2017 yatırımlarına ilaveten 500 milyon lira civarında kaynak tahsis edildi."
Bir yıl içinde tamamlanmak üzere okul inşaatlarını projelendirdiklerini ve ihalelerini yaptıklarını belirten Erin, "İlimizin tüm ilçelerinde, özellikle kırsal mahallelerimizde okul yapımlarını projelendirdik. 'Çocuklarımız, evlatlarımız bu taşımalı eğitimden kurtulmalı, her gün kilometrelerce yol gitmemeli' dedik. Bir yıl içinde tamamladığımız okullarımız sayesinde taşımalı eğitime son verdik ve 150-160 milyon liralık taşıma maliyetini yüzde 30-40 oranında azaltarak okul yapımına ayırdık." diye konuştu.
Halfeti Belediye Başkanı Şeref Albayrak ise Saylakkaya Mahallesi'nde 1945 yılında hayırseverlerin desteğiyle bir okul yapıldığına değindi. Uzun yıllar sonra yeni bir okul inşa edildiğini kaydeden Albayrak, "Bu okuldan mezun olacak öğrencilerin önemli yerlere geleceğine inanıyorum. En önemli yatırım insana olan yatırımdır. Toplumun değişimi, dönüşümü buradaki öğretmenlerimizin desteğiyle olacaktır. Bu nedenle öğretmenlerimize büyük görev düşüyor." dedi.
Yapılan duanın ardından Vali Erin'in isteğiyle okulların açılış kurdelelerini öğrencilerin anneleri kesti.
FOTOĞRAFLI