Ali LEYLAK/ŞANLIURFA, () – ŞANLIURFA’da Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun, açıklanan LGS sonuçlarına göre kentin 78’inci sırada yer almasına tepki gösterdi. Şanlıurfa'nın matematikte Türkiye 80'inci, genel ortalamada ise Türkiye 78'incisi olduğuna dikkat çeken Coşkun, Şanlıurfa'nın eğitimde hak ettiği yerde olmadığını söyledi.

Şanlıurfa'nın 2019 yılında açıklanan LGS sınavında en son sıralarda yer almasına Eğitim-Bir-Sen basın toplantısı düzenleyerek tepki gösterdi. Şanlıurfa'nın matematikte Türkiye 80'inci, genel ortalamada ise Türkiye 78'incisi olduğuna dikkat çekilerek, Şanlıurfa'nın eğitimde hak ettiği yerde olmadığı ifade eden İbrahim Coşkun,
"LGS sonuçları açıklandı ve Şanlıurfa'mızın makûs talihi haline gelen son sıralarda yer alma gerçeği, bulunduğumuz sıradan son sıraya doğru emin adımlarla gerileyerek devam ediyor. MEB'in yayınladığı istatistiklere göre matematik dersinde Türkiye 80.'si, genel ortalama da ise Türkiye 78'incisi olduk" şeklinde konuştu.
Son 3 yılda Şanlıurfa'da eğitimin kalitesinin düştüğünü belirten Coşkun, açıkmasında şunları kaydetti.
"Sorunlarımızı çözmenin yolu yüzleşmekten geçer, yüzsüzlükten değil! Üç sene öncesine kadar eğitimde başarıyı arttırma projesini en iyi uygulayan il olan Şanlıurfa'da eğitim çıtası az da olsa iyileşme göstermeye başlamıştı. Nasıl olduysa son üç yılda bu proje rafa kaldırıldığı gibi eğitimde başarıyı artırmaya yönelik hiçbir çalışma yapılmamıştır. Yapılan çalışmaların tamamı, bir kişinin ikbaline yaranma şartına tabi tutulmuştur. Eğer bu kişinin yararına olma ihtimali yoksa yapılacak en özverili çalışmanın bile kıymeti yoktur."

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ TURAN BAŞARILI PROJELERE İMZA ATTIK
Şanlıurfa’nın eğitiminde Türkiye sonlarında yer almasından dolayı hedef haline gelen Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, LGS'de tüm soruları doğru cevaplayarak 500 tam puan alan Şanlıurfalı 4 öğrenciyi, ailelerini ve öğretmenlerini Milli Eğitim Müdürlüğünde ağırlayarak hem öğrencilerin başarı hikâyelerini dinledi hem de onları tebrik ederek ödüllendirdi.
Şanlıurfa’da başarılı projelere imza atıklarını açıklayan Turan şunları söyledi:
“Bizler göreve geldiğimiz günden beri birçok başarılı çalışmalara ve projelere imza attık. Öğrenci sayısı 52 ilin nüfusundan daha fazla olan bu şehirde 28 bin öğretmenimizle birlikte bugüne kadar özveriyle çalıştık bugünden sonra da aynı özveriyle çalışmaya devam edeceğiz. Mevsimlik Tarım İşçiliği, Suriyeli öğrencilerin eğitime entegrasyonu, fiziki altyapının yetersizliği gibi pek çok dezavantajı bulunan Şanlıurfa'nın eğitim kalitesini değerlendirirken LGS sıralaması elbette ki bir ölçüt olacaktır ancak sadece bu veriyi baz alarak eğitimin diğer alanlarında yapılan başarılı çalışmaları görmezden gelmek eğitim ateşinin meşalesini taşıyan fedakar öğretmenlerimizin emeklerine haksızlık etmek demektir.”
FOTOĞRAFLI