ŞANLIURFA, () - ŞANLIURFA Valisi Abdullah Erin, Kıbrıs Barış Harekatına katılan 214 gazi ve yakınlarına verilmek üzere 'Madalya Tevcih' törenine katıldı.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tarafından Milli Mücadele Madalyaları Tüzüğü kapsamında 1974 Kıbrıs Barış Harekatına katılan gazilere ve gazi yakınlarına madalya ve beratı teslimi töreni Mehmet Akif İnan Konferans Salonunda düzenlendi. Tören, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törenin açılışında konuşan Vali Abdullah Erin, Kıbrıs Barış Harekatı'nın Cumhuriyetin yakın tarihindeki unutulmaz olaylardan birisi ve Türk milletini eşi benzeri olmayan bir biçimde kenetleyen, başarılı bir zafer olduğunu söyledi.
1974 Kıbrıs Barış Harekatı'na katılarak bu gururu, mutluluğu ve zaferi bize yaşatan değerli gazilere madalya ve beratı tevcih etmekten gurur duyduğunu ifade eden Vali Erin, "Türkiye’nin dört bir yanından kahramanlarımız adada zulüm uygulayanları püskürterek büyük bir başarı elde ettiler. Harekâta katılan kahramanlardan ebediyete intikal edenleri minnetle yâd ediyoruz. Buradakiler başta olmak üzere gazilerimize de teşekkürlerimizi iletmek istiyoruz. Kıbrıs Barış Harekâtı, Türk Milletinin zor dönemlerde ve zamanlarda bizim için zenginliklerimizi oluşturan farklılıklarımızın tamamının tamamen unutulduğu ve hepimizin birbirimize kenetlenmek suretiyle tek vücut olduğumuz sayısız örneklerden bir tanesidir. Bin yıldan fazla bir süredir ve özellikle İslam’la müşerref olduktan sonra tek bir unsur haline gelen bu millet, Allah’ın izniyle kıyamete kadar başı dik, alnı açık, bağımsız, onurlu ve şerefli yaşamaya devam edecektir. Bunun aksi bizim için şehadettir. Zillet içinde yaşamaktansa bu milletin bütün fertlerinin gözünü kırpmadan canını feda edeceğinin sayısız örnekleriyle doludur tarihimiz. Bugün de dün olduğu gibi dışardan destekli tehditler ve ihanetler karşısında yine tek vücuduz, tek milletiz, tek devletiz, tek bayrağımız var, tek vatanımız var. Bunu bize yaşatan bu milletin şehitleridir, gazileridir. Tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.
Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şanlıurfa Başkanı Hasan Aslan ise konuşmasında, “Gönül isterdi ki bu madalyalar daha önce verilseydi de aramızdan ayrılmış olan gazi kardeşlerimiz de bu gururu yaşasaydı. Onların aileleri bugün aramızdalar. Ben tüm gazilerimiz adına şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu. Yapılan konuşmaların ardından 214 Kıbrıs gazisine, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden gönderilen berat ve madalyaları tevcih edildi.
FOTOĞRAFLI