Suat SÖĞÜT/FİNİKE, () - FİNİKE Kaymakamlığı tarafından düzenlenen iftar programında şehit aileleri ve gaziler bir araya geldi.

Finike Kaymakamlığı tarafından Hasyurt Mahmut Esen Kültür Merkezi'nde şehit aileleri ve gazilere iftarı yemeği düzenlendi. İftara Kaymakam Bahattin Alp Arslanköylü, Cumhuriyet Başsavcısı Koray Keskin, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Yakup Alagözoğlu, Emniyet Müdürü Ömer Engin Genç, Mal Müdürü Mustafa Çiftçi, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Gonca Çetiner, Ziraat Odası Başkanı Halil Sarıçobanoğlu, daire amirleri, şehit aileleri, gaziler ve yakınları katıldı.

Protokol üyelerinin şehit aileleri ve gazilerin masalarında oturduğu iftar dualarla başladı. Yemeğin ardından davetlilere hitaben konuşan Kaymakam Bahattin Alp Arslanköylü, Ramazan ayının birlik, beraberlik, yardımlaşma ve dayanışmanın en üst noktaya çıktığı bir ay olduğunu söyledi. Ramazan ayında iftar ve sahur sofralarında insanlarla bir araya gelmekten mutluluk duyduklarını belirten Kaymakam Arslanköylü, şöyle devam etti:

"Ama bu sofraların en anlamlısı şehit yakınlarımız ve gazilerimizle beraber iftarımızı açtığımız sofralar oluyor. Biz de bugün burada sizlerle birlikte olmaktan onur ve gurur duyuyoruz. Bu vatan üzerinde bağımsız bir devletimiz varsa, ay yıldızlı bayrağımız dalgalanıyorsa ve sonsuza dek dalgalanacaksa biz bunu şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Bu vatan için, bayrak için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum. Gazilerimize hayırlı ömürler diliyorum."

FOTOĞRAFLI