DİYARBAKIR'ın Dicle ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda, teröristlerce tuzaklanan patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit düşen Uzman Çavuş Kadir Çakı'nın ismi merkezde açılan semt Polikliniği’nde yaşayacak.

 

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde 3 ay önce terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda, teröristlerce tuzaklanan patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit düşen Amasyalı Uzman Çavuş Kadir Çakı'nın ismi merkezde açılan Semt Polikliniği’ne verildi. Açılışa Amasya Valisi Osman Varol, şehidin eşi Hanife Çakı ve babası Bekir Çakı, Tugay Komutanı Tankçı Kurmay Albay Zafer Uğur, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Metin Orbay, İl Emniyet Müdürü Fahri Bulut, İl Jandarma Komutanı Albay Selami Akşit, İl Sağlık Müdürü Dr. Öner Nergiz ve vatandaşlar katıldı. Semt Polikliniğinde ilk etapta Dahiliye, Çocuk Hastalıkları, Genel Cerrahi, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Diş, kulak, burun, boğaz (K.B.B.)ve Psikiyatri branşlarında uzman hekimler halka hizmet verecek. Bunlara ek olarak Fizyoterapist ve Diyetisyenler poliklinik hizmeti sunacak. Ayrıca yine bu hizmet binasında Aile Hekimliği Merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu görevleri de yer alacak.

Amasya İl Sağlık Müdürü Dr. Öner Nergiz konuşmasında, “Hastanemiz ana binasının yapım kapasitesinin oldukça sınırlı olması itibariyle ortaya çıkan sorunları hızlı bir şekilde Semt Polikliniğimizle aşmış olacağız” dedi. Belediye Başkanı Cafer Özdemir, uzun uğraşlar ve çabalar sonucu ilimize kazandırılan yeni polikliniğimizin Amasya’ya hayırlı olmasını diledi.

Amasya Valisi Osman Varol ise, “Bu mübarek günlerin içerisinde böyle güzel bir organizasyonda sizlerle olmaktan mutluluk duyuyorum. Uzun ve zahmetli bir sürecin sonunda şehrimiz için çok önemli bir yatırım hayata geçmiş oldu. Bugün bu polikliniğin açılışı ile aslında şehrimize başka faydalar da sağlamış oluyoruz. Şehrimizin diğer ucunda olan hastanemize şehir nüfusunun günlük gidiş-gelişi trafiği büyük oranda etkiliyor. Bu anlamda şehrin üzerinden bir yükü almış oluyoruz. Diğer taraftan bu bölgede yaşayan vatandaşlarımızın dokuz ana branş ile temel sağlık ihtiyaçlarını karşılamış oluyoruz. Ayrıca burada Aile Hekimliği hizmeti ve 112 Acil Sağlık hizmetleri görevine devam ediyor. Sağlık birimleri bir arada çalışarak daha verimli ve kaliteli hizmet vermiş olacak” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Varol ve protokol üyeleri poliklinikteki çeşitli birimleri gezerek İl Sağlık Müdürü Dr. Öner Nergiz’den bilgiler aldı.

FOTOĞRAFLI