AFYONKARAHİSAR Şeker Fabrikası yöneticileri Sandıklı Ziraat Odası Başkanı Fatma Toptaş'ı ziyaret etti. Ziyarette ilçedeki şeker pancarı üretimi değerlendirildi.

Afyonkarahisar Şeker Fabrikası Müdürü Burak Karaslan ve Ziraat Müdürü Doğuş Arda, Sandıklı Ziraat Odası Başkanı Fatma Toptaş'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette ilçede şeker pancarı üretimi ve üreticilerin beklentileri hakkında bilgi alışverişi yapıldı.

Ziraat Odası Başkanı Fatma Toptaş, "Şeker pancarı üretimi ve alımı konusunda değerlendirme yaptık. Afyonkarahisar Şeker Fabrikası yetkililerine şeker pancarı üreticilerimizin beklentilerini ilettik. Onlar da bize ilçede bu yıl 50 bin ton rekolte beklediklerini ve gelecek yıl da bu rekolteyi 100 bin ton ve üzerine çıkarmak için çalışma yürüteceklerini bildirdi. 25 Aralık'a kadar şeker pancarı alımının tamamlanacağını, alımı yapılan şeker pancarların ücretlerinin de şubat ve mart ayları içerisinde ödeneceğini bildirdi" dedi.

Şeker pancarı üreticilerine yetkililerin yeni üretim yılında yeni müjdeleri olduğunu vurgulayan Fatma Toptaş, "Yetkililer şeker pancarı üretimi geçmişi olan ve yeni yıllarda şeker pancarı üretimi yapmak isteyen üreticilere üretim yapmak için kota sağlayacak. Yeni yılda şeker pancarı sökümlerindeki sıkıntıların yaşanmaması için randevu sistemiyle fabrikadan gönderilen söküm, temizleme ve yükleme makineleriyle üreticiye söküm konusunda yardımcı olacaklarını söylediler" diye konuştu.