ANTALYA'nın Serik ilçesinde İlköğretim Haftası dolayısıyla tören düzenlendi.
9 Mart İlkokulu'nda düzenlenen törene Kaymakam Mehmet Kurdoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Abdullah Aytekin, Belediye Başkan Yardımcısı Ziya Yıldırım, İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz, siyasi partilerin ilçe başkanları, okul müdürleri ve öğrenci velileri katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz tarafından yapıldı. Ekiz, "Uzun bir yaz tatilinden sonra yeni bir eğitim ve öğretim yılına başlamanın mutluluk ve heyecanını hep beraber yaşıyoruz. İlçe Milli Eğitim müdürlüğü olarak 117 okulumuzda 1431 öğretmen ve 23 bin 750 öğrencimizle geçen hafta ders başı yaptık" dedi.
Kaymakam Mehmet Kurdoğlu da "Bugün burada iki mutlu olayı birlikte yaşıyoruz. En kıymetli varlığı canı olan vatan ve bu ülke için şehit ve gazi olan kardeşlerimizle beraber onların Gaziler Günü'nü kutladık. Bugün de cehaleti yok etmek için eğitim ve öğretimi ülke genelinde yaygınlaştırmak için bakanlığımızın uyguladığı program doğrultusunda İlköğretim Haftası'nı kutluyoruz" diye konuştu.
Binalara, oturulan alanlara ruh verenin içindeki insan olduğuna işaret eden Kaymakam Kurdoğlu, şöyle dedi:
"Biz okullarımızı milli ve manevi değerlerle bezeyebilirsek, öğretmenlerimizi bu kültürle öğrencilerimize güzel eğitim sağlarsak ülkenin geleceği refah hale gelir. Bizim inancımızda ve kültürümüzde hep ilim vardır. 'Bana bir harf öğretenin kulu kölesi olurum', 'İlim Çin'de de olsa tahsil ediniz', 'Hayatta en hakiki mürşit ilimdir'. İşte bunlar bizim kılavuzlarımızdır. Çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Onlara yön ve şekil veren öğretmenlerimizdir. Bu nedenle öğretmenlerimizin 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu'nda bahsedilen, arz edilen, emredilen hususları mutlaka çocuklarımıza vermesi gerekiyor. Eğitime yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır. Biz yıllar sonrasını düşünmek zorundayız. Eskiden savaşlar cephelerde olurdu. Çocuklarımız evlerinde ellerinde telefon ya da tablet, öğretmenlerimizin ellerinde telefon veya tablet. Yalnızlaşıyoruz. Bağımlılıkların esiri oluyoruz. Teknoloji bağımlılığı dışında bir takım uyuşturucu ve keyif verici maddelerin tehdidi altındayız. Bunlar bizim kültürümüzde yok. Biz muhabbet fedaisi olmak zorundayız.  Biz bulunduğumuz her ortama ruh vermek zorundayız. Bunun için de öğretmelerimize çok görevler düşüyor. Yeni öğretim ve eğitim yılınız hayırlı olsun."