İZMİR'de işitme engellilerin zeybek gösterisi ve tangosu izleyenleri duygulandırdı ve büyük alkış aldı.

İzmir Karşıyaka Yalı Lions Kulübü'nün işitme engeli konusunda farkındalık yaratmak amacıyla ocak ayında planladığı organizasyon, aylar sonra büyük bir projeye dönüştü. Kulüp üyeleri Işıl Soyak, Sahide Kızılkaya ve Nurselen Aktuğ'un koordine ettiği bu proje kapsamında Tarihi Havagazı Fabrikası'nda düzenlenen gecede tamamı işitme engellilerden oluşan folklor grubu zeybek oynadı, dokuz işitme engelli ve dokuz engelsiz dansçı da tango yaptı.

İşitme engelli olan dünya şampiyonu sörfçü Mustafa Yavaş'ın pandomim gösterisi çok beğenildi. İşitme engelli Arzu Polat'ın şarkıcı Tarkan'ın 'Özledim' şarkısını işaret diline duygularını katarak uyarlaması izleyenleri ağlattı. Gecede yaşananlar, Melek Uslular tarafından işaret diline çevrildi.

İzmir Karşıyaka Yalı Lions Kulübü Başkanı Ali Rıza Aytan, Karşıyaka Sanat Kültür Derneği Mehmet Danacı'nın tango, İzmir Sahne Nurdan Kıvrık'ın folklor derslerini tamamen gönüllü olarak verdiği bu projede İzmir Sağırları Koruma ve Kalkındırma Derneği ile iş birliği içerisinde çalışıldığını söyledi.

Mehmet KURT / İZMİR, ()

FOTOĞRAF