SEYDİŞEHİR Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Konya Büyükşehir Belediyesinin 'Güle Oynaya Camiye Gel' projesinde 40 gün sabah namazına camiye giderek bisiklet almaya hak kazanan çocuklara kask takmaları konusunda uyarıda bulundu. 
Bisikletlerin dağıtım töreninde konuşan Belediye Başkanı Mehmet Tutal, ''Her bisiklet kullanıcısının dikkat etmesi gereken sorumluluklar bulunmaktadır. Öncelikle bisikletin bir trafik aracı olduğu, bisiklet kullanıcılarının kendisine, çevreye ve trafik kurallarına karşı sorumluluklarının bulunduğu unutulmamalıdır. Bu sebeple, her bisiklet kullanıcısının kendi güvenliği ve başkalarının hayatını tehlikeye düşürmemek adına kask kullanması gerekir. Sağlıklı bisiklet kullanımı için kurallara uyulması ve gerekli önlemlerin alınması son derece önem arz etmektedir.''dedi.
Başkan Tutal, "Canınızı seviyorsanız 1 metre bile gidecek olsanız kaskınızı takın. Kask bir aksesuar değil, sizi koruyan bir araçtır. Bisiklet kullanırken, mutlaka kask takılması gereklidir.  Kasksız bisiklete binmek, emniyet kemeri takmadan araba kullanmak gibidir. Emniyetimiz için mutlaka kask takmalıyız. Kaza ve yaralanmalarda kask hayat kurtarıcı olmaktadır. Bisiklet kazalarında yere düşerek kafanın darbe alması çok yüksek ihtimal olduğu için bunu sadece kask takarak engelleyebiliriz.”dedi.
FOTOĞRAFLI