Cansel ORUÇ/BURSA,()-BURSA Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) bünyesinde sigorta ve aracılık hizmetleri sektöründe faaliyet gösteren firmaların yer aldığı 53'üncü Meslek Komitesinin Genişletilmiş Sektörel Analiz Toplantısı Oda Hizmet Binası’nda gerçekleştirildi.

Sigorta acenteleri, BTSO ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda sektördeki son gelişmeleri değerlendirdi. BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Muhsin Koçaslan, TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi (SAİK) Başkanı Levent Korkut, TOBB SAİK Başkan Yardımcısı Süleyman Özer, Halk Sigorta Genel Müdürü Bülent Karan, BTSO Meclis Üyeleri Ayhan Gençal ve Serkan Köroğlu, 53. Komite Başkanı Remzi Çalışkan, TOBB Sigortacılık Müdürü Mevlüt Söylemez, SAİK üyeleri ve sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda sektörün güncel sorunları ve çözüm önerileri üzerinde durularak, sektör olarak alınması gereken önlemler görüşüldü.

“SİGORTACILIK YÜKSEK BÜYÜME POTANSİYELİNE SAHİP”

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Muhsin Koçaslan, Türkiye’nin genç nüfusu ve dinamik ekonomisiyle sigortacılık sektöründe yüksek bir büyüme potansiyeline sahip olduğunu söyledi. Doğru stratejiler ve faaliyetlerle söz konusu potansiyelin değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Koçaslan, “BTSO olarak sektörün gelişimine yönelik ortak akıl anlayışı ile çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Başta sigorta acentelerinin KOBİ statüsüne alınarak KOSGEB desteklerinden faydalanması konusu olmak üzere sektörümüzün önünü açan birçok düzenlemede Odamızın girişimleri belirleyici faktörlerden biri oldu.  Önümüzdeki süreçte de sektörün sorunlarının etkin bir şekilde çözüme kavuşturulması adına her türlü desteği vermeye devam edeceğiz.” dedi.

“ACENTELER EN YETKİN SATIŞ KANALI OLMAYA DEVAM EDECEK”

Teknolojinin gelişmesi ve dijitalleşme ile birçok sektörde dönüşüm yaşandığını belirten TOBB SAİK Başkanı Levent Korkut, “Tüm bu gelişmelere rağmen ne bugün ne de gelecekte sigortacılık sektöründe sigorta acentelerinden daha yetkin bir satış kanalı olmayacak.” dedi. Bursa ve Türkiye genelinde halihazırda acente taşıma kapasitesinin üzerinde acente bulunduğunu ifade eden Korkut, üretim kanalı anlamında acente dışında başka bir satış kanalına ihtiyaç bulunmadığına da vurgu yaptı.

FOTOĞRAFLI