SİLİFKE(Mersin), () – MERSİN’in Silifke ilçesinde, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, M Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu ve Orman İşletme Müdürlüğü işbirliğiyle 'Adalet Ormanı' oluşturuldu.
Adalet Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında yapılan 'Ağaçlandırma ve Koordinasyon Projesi' kapsamında Gülnar yolu Çatalcam (Gelinsuyu) mevkiinde tahsis edilen 18 dönümlük alanda Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Köklü, Kaymakamı Şevket Cinbir, Adalet Komisyonu Başkanı Fatih Kutluboğa, Anamur Cumhuriyet Başsavcısı Oğuz Şükrü Ener,  Cumhuriyet Savcıları ve Hakimler, Orman İşletme Müdürü Hasan Arslan, öğrenciler ve 70 hükümlünün katılımıyla 2 bin Servi, 50 adet badem ağacı fidanının dikimi gerçekleştirildi.
Burada konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Köklü, ormanların bir ülkenin akciğerleri ve en büyük zenginlik kaynağı olduğunu belirterek, "Ülkemizde ormanların korunması ve ağaçlandırma çalışmaları Cumhuriyet döneminden itibaren gelişme göstermiştir. Orman haftası vesilesiyle Cumhuriyet Başsavcılığı, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü ve Orman İşletme Müdürlüğü olarak ortaklaşa oluşturacağımız adalet ormanı memleketimiz ve yöremiz için hayırlı olsun" dedi.
Kaymakamı Cinbir, Orman İşletme Müdürü Arslan ve Adalet Komisyonu Başkanı Kutluboğa'nın konuşmalarının ardından fidanlar toprakla buluşturulup can suyu verildi. Daha sonra ise etkinliğe katılanlara kavurma ve pilav ikram edildi.

FOTOĞRAFLI