KÜTAHYA'nın Simav ilçesinde, 31 Mart'taki yerel seçim sonrası yeni dönemin ilk 'Yerel Yöneticiler Toplantısı' Kaymakam Türker Çağatay Halim'in başkanlığında yapıldı.

Eynal Kaplıcaları Firuze Düğün Salonunda gerçekleştirilen toplantıya katılan köy ve mahalle muhtarlarına sorumluluklar anlatıldı. Seçilen yeni yöneticilere başarı dileğinde bulunan Kaymakam Türker Çağatay Halim, "31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerin sonuçlarına göre ilçemizin 6 beldesine seçilen belediye başkanlarımızı, İl Genel Meclisimiz'in Simavlı 4 üyesini, köy ve mahalle muhtarlarımızı tebrik ediyorum. Yeni yöneticilerimizin kamu kuruluşlarımız ile kuracakları yakın irtibatları ile başarılı hizmetlere vesile olacaklarına gönülden inanıyorum. Sizlerden istediğim en önemli şey çevrenizin kirlenmesine izin vermeyin. Çevreyi kirletenler olursa gereken işlemi hemen başlatın ve bize haber verin. Bunun yanında uyuşturucu başta olmak üzere huzur ve güvenin sağlanmasında güvenlik kuvvetlerimiz ile sürekli irtibat halinde olun. Trafikte makas atanları, trafikte seyir halindeyken telefon ile konuşanları, emniyet kemeri takmayanları uyarın ve bu konuda güvenlik güçlerimize yardımcı olun. Cep telefonumdan da bana 24 saat ulaşabilirsiniz. Yeni yöneticilerimize ve muhtarlarımıza yürütecekleri çalışmalarında başarılar diliyorum" dedi.

Toplantıda konuşan AK Partili Simav Belediye Başkanı Adil Biçer, yeni seçilen yöneticilere başarılar dileğinde bulundu, "Bizlerde ekibimizle Simav'ı daha yaşanabilir bir kente dönüştürmek için çalışmalara başladık. 65 milyon liralık bir borç devraldık. Belediye olarak 30 milyon liralık alacağımızın peşine düştük. Ancak vadettiğimiz tüm projelerimizi de gerçekleştirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

Toplantıya Simav Kaymakamı Türker Çağatay Halim ve Simav Başkanı AK Partili Adil Biçer'in yanı sıra Simav Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Mustafa Matar, Simav İlçe Emniyet Müdürü Aytaç Ayhan, Simav Özel İdare Müdürü Recep Yalçın, 6 belde belediye başkanı ile 113 köy ve mahalle muhtarı katıldı.

Mehmet YENEN / SİMAV (Kütahya), ()

FOTOĞRAFLI