KÜTAHYA'nın Simav ilçesinde, deprem konusunda bilinçlendirme amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında vatandaşlar ve öğrencilere 2 gün boyunca simülasyon tırında eğitim verildi.

Kütahya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında Cumhuriyet Meydanı'na konuşlandırılan simülasyon tırında

önce vatandaşlara ve öğrencilere deprem eğitimi verildi. Simülasyon tırında önce vatandaşlara ardından da ilçedeki Esenevler İMKB Simav Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Simav Fen Lisesi, Simav Anadolu lisesi, 19 Mayıs İlkokulu, 19 Mayıs Ortaokulu ile Simav Özel Eğitim Uygulama Okulu'ndan toplam 120 öğrenciye 'Sarsıntı Masası'nda 7 büyüklüğünde deprem deneyimi yaşatıldı.

Simav İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şirikçi, 6 okuldan toplam 120 öğrenciye AFAD yetkilileri tarafından deprem anında ve sonrasında yapmaları gerekenler konusunda bilgi verildiğini söyledi. Şirikçi, "Öğrencilerimiz bu deneyimle deprem esnasında panik yapmadan bulundukları yerde ne yapması gerektiğini öğrenmiş oldular" diye konuştu.

Simavlılar da simülasyon tırında aldıkları eğitimde 8 yıl önce ilçedeki depremde yaşadıklarını anımsadıklarını söyledi.

19 Mayıs 2011'deki 5.9 büyüklüğündeki Simav depreminde 1 kişi ölmüş 11'i ağır 79 kişi de yaralanmıştı. Hasar gören 2 bin 138 konuttan 859'u da yıkılmıştı. İlçede iki yıl boyunca en küçüğü 2, en büyüğü 4.9 olmak üzere 10 binin üzerinde artçı sarsıntı meydana gelmişti.

Mehmet YENEN / SİMAV (Kütahya), ()

FOTOĞRAFLI