SİVAS, () - SİVAS Valisi Salih Ayhan, beraberinde İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı ve İl Özel İdaresi teknik personelleriyle birlikte inşaat çalışmaları devam 5 okulu gezerek, yetkililerden son durum hakkında bilgi aldı.
Vali Ayhan, Fatih Mahallesinde 24 derslikli İlkokul, 24 derslikli ortaokul ve 150 kişilik spor salonunu, Alibaba Mahallesinde 16 derslikli imam hatip ortaokulu, Şeyhşamil Mahallesinde 10 derslikli Görme Engelliler Ortaokulu, Kılavuz Mahallesinde 24 derslikli Merkez İmam Hatip Lisesi, 200 kişilik yurt, uygulama cami ve spor salonu, Kaleardı Mahallesinde 24 derslikli Asım Şahin İmam Hatip Ortaokulu ile yurt inşaatında incelemelerde bulundu.
Vali Ayhan, incelemelerin ardından yaptığı açıklamada, havaların ısınmasıyla birlikte inşaat sezonunun açıldığını ve il genelindeki okulların inşaat çalışmalarının başladığını söyledi.
Ayhan, bu kapsamda inşaat çalışmaları devam 5 okulu yerinde incelediklerini belirterek, "Sivas eğitimde fizik altyapıda çok iyi noktada. Birçok mahallemizde yeni okullar yapılıyor. Kılavuz Mahallemizde de 20 bin metrekare alana spor salonu ve yurdu olan bir okul kazandırıyoruz. Bu okulumuzu yeni eğitim-öğretim dönemine yetiştireceğiz. Kamu yatırımları dikkate alındığında ilimiz; eğitim altyapısı anlamında örnek şehirlerden birisi olacak. Bunu akademik ve içerik anlamında da en güzel şekilde destekleyeceğiz" dedi.
İl genelinde 60'a yakın devam eden inşaatın tamamlandığında il ekonomisine de katkı sağlayacağını kaydeden Vali Ayhan, "Her inşaat sektörü 200'e yakın sektörü de domine etmektedir. Bunun içinde çalışmalarımıza hızlı başladık. Arkadaşlarımızı gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Vali Ayhan, 2019 yılında Sivas'ta tekli eğitime geçeceğini de sözlerine ekledi.

FOTOĞRAFLI