İrfan ÖZŞEKER/SİVAS, () - SİVAS Valisi Salih Ayhan Sivas Kongresi’nin 100'üncü yılında düzenlenecek olan etkinliklerin bilgilerinin yer aldığı kitapçığın tanıtımını yaptı. 
Valilik Dr. Hasan Canpolat Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya Vali Salih Ayhan, Belediye Başkan Vekili Turan Topgül, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken, kurum müdürleri ve STK temsilcileri katıldı.  Vali Salih Ayhan 100 yıl önce düzenlenen Sivas Kongresi'nin ruhunu yaşatmaya çalıştıklarını söyledi.
Ayhan "100 yıl önce düşman kuvvetlerinin milletimizi bölme, parçalama, yok etme zihniyetine hakim olduğu dönemde Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının emin şehir Sivas'a gelerek Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda çok büyük rol oynamıştır. Burada bir milletin kararları alındı ve Kurtuluş Savaşı'nın sarsılmaz iradesinin ve bağımsızlık yolundaki en önemli sarsılmaz iradesi sergilendi. Burasının Cumhuriyet kenti ünvanını almasında, emin şehir sıfatını almasında tartihte hak ettiği yeri alması anlamında çok anlamlıdır ve bunu Sivaslılar haklı gururunu her zaman yaşamıştır ve yaşamaya devam edecektir. En önemlisi de tabi Cumhurbaşkanımızın da 2019 yılında Sivas ziyaretinde bunu vurgulaması bizim için çok anlamlı oldu. Sivas'ta 8 Şubat'ta ki mitinginde Milli Mücadeleye vurgu yaparak kongrenin de 100'üncü yılı olması hasebiyle de Sivaslıların gönlünde ayrı bir yer edinmiştir. Vatandaşlarda bu durum coşkuyla karşılamışlardır. 100 yıl önce ecdadımızın ortaya koyduğu milli birlik ve beraberlik ruhunu canlı tutması açısından çok önemlidir. Tabi daha sonra Sayın Cumhurbaşkanımız bir genelge yayınlayarak bu durumun ulusallaşmasında ve Türkiye'de herkesin bu ruhu yaşamasında daha geniş bir şekilde hissedilmesinde ve daha da anlamlı olması açısından da bunu genelgeyle duyurması bizim için çok anlamlı oldu" dedi. 

'4 İL ARASINDA EN HAZIRI SİVAS'
Sivas'ın 100'üncü yılı kutlayacak olan Samsun, Amasya ve Erzurum'dan daha hazır olduğunu ifade eden Ayhan "Kongremizin 100'üncü yılını Sivaslılara ve ülkemize yakışır şekilde kutlamamız gerekir. Bunun için de tüm paydaşlarımızla güzel çalışmalar yaptık.100'üncü yılda toplam 100 etkinlik dedik ama çok güzel fikirler olunca bazılarını es geçemedik 100'üncü yılda 111 etkinlik oldu. İlçelerimiz de buna dahil ederek 48'de ilçelerimizdeki etkinliklerle kültürden, spora, akademiye tüm sektörleri kapsayacak bir çalışma oldu. 100'üncü yıl sadece bizde değil Samsun, Amasya, Erzurum ve Sivas'ta kutlanacak. 4 il için çok anlamlı ve bugüne kadar yaptığımız çalışmada şuan en koordineli, organize, hazırlıklı ilin Sivas olduğunu ifade etmek istiyorum. Buradaki temel gayemiz 100 yıl öncelikli o ruhu hissetmek ve bugün ne yapabiliriz nasıl güzellikleri paylaşabiliriz. Burada kültür, sanat, spor, ekonomi her alan var. Bu etkinlikleri yaparak da ilimizin ekonomisine katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Mesela sadece Oryantiring Türkiye Şampiyonasında ilimize yaklaşık 2 bin sporcu gelecek. 3 gün boyunca burada konaklaması ve ilimize yapacağı katkı inkar edilemez. Etkinlik kitapçığımızda hangi ayda neler yapacağımızı kamuoyu ile paylaşıyoruz. Bunun haricinde güzel bir site kuruldu. Sivas 2019 diye bir site var. Teknoloji ve nimetlerinden de istifade etmemiz lazım. İOS ve Android uygulamalarını da indirilebilir. Orada hangi etkinlik hangi ayda, ne zaman ve programın özü nedir diye bakılabilecek" ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAFLI