SİVAS'ta "Üreten Çiftçi, Gelişen Sivas" projesi kapsamında; Sivas Valiliği koordinesinden İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından kentteki bir otelde düzenlenen "1'inci Sivas Buğday Çalıştayı" sona erdi. 
Çalıştayın ikinci gününde Ankara Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü Mühendisleri tarafından Genel Zararlar, Hububat Zararlıları hakkında bilgilendirme yapıldı. Çok sayıda çiftçi ve üreticinin katılımıyla gerçekleştirilen çalıştay, soru-cevap ve değerlendirmenin ardından son buldu.
Buğday Çalıştayı'nın Sivas çiftçisi ve üreticisi için çok faydalı olacağını belirten Sivas Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu, "Sivas Valiliğimiz koordinesinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz tarafından ilimizde ilk defa düzenlenen ve üreticilerimiz ile borsamız zahireci üyeleri için çok faydalı konuların anlatıldığı iki gün süren çalıştayımız bugün sona erdi. Ben borsamız üyeleri adına Sayın Valimize, İl Tarım ve Orman Müdürümüze, İl Müdür Yardımcımıza, Gazi Osman Paşa Üniversitesi Dekanı ve Öğretim Üyelerine, Ankara Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü Mühendislerine ve katılım sağlayan herkese teşekkür ederim. İlimizde buğday üretiminin kalitesinin artırılması noktasında çok yararlı bir çalıştay olmuştur" dedi.

FOTOĞRAFLI