SİVAS, () - SİVAS Belediyesi, Üniversite ve Yenişehir arasında yapımı devam eden Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı'nda üst geçidin tamamlanmasının ardından asfaltlama çalışmalarına da başladı.
Sivas Belediyesi şehrin birçok yerinde altyapı ve üstyapı çalışmalarını sürdürüyor. Belediye Fen İşleri Müdürlüğü tarafından oluşturulan ekipler bir yandan bozuk yolları onarma çalışmalarını sürdürürken bir yandan da yeni yol açma ve asfaltlama işlemlerine devam ediyor. Üniversite ve Yenişehir arasında yapımı süren Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı’nda üst geçidin tamamlanmasının ardından asfaltlama çalışmalarına geçildi. Karayolları tarafından sürdürülen çevre yolundaki çalışmalarda üst geçidin Ankara istikametinde asfaltlama çalışmaları tamamlandı. Belediye ekipleri de Yenişehir’i Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı’na bağlayacak olan kavşakta yeni yol açma çalışmalarını sürdürüyor. Altyapısı tamamlanan kavşak bağlantı yolunda, asfalt öncesi sati kaplama işlemine başlandı. Çevre yolu ile bulvarı bağlayan ekipler, önümüzdeki günlerde asfaltlama çalışmalarını tamamlayacak.

OTOBÜS TERMİNALİNDE ASFALT YENİLENDİ
Öte yandan şehirlerarası otobüs terminalinde de çevre düzenleme ve asfaltlama çalışmalarında sona gelindi. Eskiyen ve kullanım süresi dolan asfalt kazınarak yaklaşık 15 bin metrekare alan yeniden asfaltlandı. Asfaltlama çalışmalarının ardından işaretleme ve peron alanlarını belirleyen çizgiler çizildi, kırık zemin kaplamaları yeniden yapıldı. Şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan otobüs firmalarının sıkıntıları da dikkate alınarak başlatılan çalışma kısa sürede tamamlanacak.

FOTOĞRAFLI