SİVAS'ta Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Ünivetsitesi Sağlık Bilimleri Fakültesinde  "Doğal Afet ile Doğal Afet ve Sigortalar Kurumu (DASK) Bilinci" konulu seminer düzenlendi. 
Sağlık Bilimleri Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen programa Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Emine Dinçer, öğretim elemanları ile öğrenciler katıldı. Temel afet bilinci, yangın, sel, çığ ve deprem sırasında yapılması gerekenler noktasında genel bilgiler veren Afet ve Acil Durumlar İl Müdürlüğü Eğitim Uzmanı Kemal Demir Çiçek, "Meslek olarak Afet ve Acil Durumlar İl Müdürlüğü ile sağlık personeli birçok alanda aslında sırt sırtayız.  Afet bilinci çok geniş bir konu. Afet bilincini anlayabilmek için öncelikle afeti çok iyi bilmek gerekir. Biz acaba bugüne kadar afetlere doğru bakabildik mi?  Biz afetleri doğru değerlendirebildik mi? Afet deyince özellikle ülkemizde akla gelen dört afet var. Bunlar deprem, sel, çığ ve heyelandır.  Bu afetler en fazla can alan afetlerdir. Bu afetler gerçekten afet mi yoksa sıradan bir doğa olayı mı? Bizim afet olarak nitelendirdiğimiz bu olaylarda insanlar neden hayatını kaybediyor, binalar neden çöküyor. Suçlu kim ve nerede yanlış yapıyoruz" ifadelerini kullandı.
Program kapsamında önleyici tedbirler, afet anında yapılması gerekenler ve afet bilinci oluşturma çalışmaları hakkında katılımcılara bilgi verildi. 

FOTOĞRAFLI