Uğur YİĞİT/SİVAS () - SİVAS'ta engellilerin kendi işini kurmalarına yönelik olarak gerçekleştirilen projelere yönelik olarak 3 engelliye 150 bin lira hibe desteği verildi. 
İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından engellilerin kendi işini kurmalarına yönelik gerçekleştirilen projelere destek olmak amacıyla hazırlanan protokol için tören düzenlendi. İŞKUR İl Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen törene Vali Salih Ayhan, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, İŞKUR İl Müdürü Hikmet Canpolat ve Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal ve engelli vatandaşlar katıldı. 
Kentte her alanda istihdamın artırılması için çalışmalar devam ettiğini belirten Vali Salih Ayhan, "Her kurum kendi iş kapasitesini daha da attırarak maksimum seviyede kamu hizmetlerini yerine getirmek için gayret gösterdik. İŞKUR İl Müdürlüğümüz buna ayak uyduran dinamik bir kurum dinamik bir yapısı var. Titiz ve hassasiyetle böyle bir çalışma yapmaktadır. Bu az olsa da ama anlamlı bunu kamuoyuna duyurmak, geniş kitlelere duyurmak ve başvuru sayısını arttırmamız lazım. Biz birçok programa katılıyoruz ama en anlamlısı istihdam odaklı, üretim odaklı olan toplantılar oluyor" dedi.
İstihdama yönelik çalışmaların devam ettiğini ifade eden Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ise, "Hükümetimiz, devletimiz her alanda olduğu gibi bu alanda da istihdamı arttırmaya yönelik gerek teşvik ve gerekse hibe kapsamında desteklerine devam ediyor. Ama müracaat az bu noktada derneklerimize büyük iş düşüyor. Engellilere ve hükümlülere yönelik projelerden faydalanılması için bilinç oluşturulması lazım" diye konuştu.
İŞKUR İl Müdürü Hikmet Canpolat da proje hakkında bilgiler vererek, ''Engelli ve eski hükümlü kardeşlerimizin kendi işlerini kurmalarına yönelik olarak projelerini hazırlamak için müracaat ediyor. Müracaatta engelli çalıştırmayan işyerlerine uygulanan idare para cezaları için oluşturulan fondan finanse ediliyor.  Engelli çalıştırmayanlara yazılan idari para cezalarıyla engelli ve eski hükümlü kardeşlerimizi iş kurmalarını destek bu kanalla karşılanıyor" dedi. 
Hibe almaya hak kazanan üç engelliye 50 bin liralık hibe çekleri verildi. Hibe almaya hak kazanan engelliler büyük sevinç yaşadı.

FOTOĞRAFLI