SİVAS'ta İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Materyal Etkinlik Yarışmasında dereceye giren eserler için ödül töreni düzenlendi.
Bilim ve Sanat Merkezinde düzenlenen ödül töreni öncesi yarışmaya katılan eserler sergilendi. Sergiyi gezerek eserler hakkında bilgiler alan İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, tüm eser sahiplerine katılım belgesi takdim etti. Serginin ardından yarışmada dereceye giren eserler için ödül töreni gerçekleştirildi. Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, yarışmaya 32 eserin gönderildiğini belirterek, eserlerle ilgili inceleme ve jüri değerlendirmesinin ardından ilk üç eserin belirlendiğini kaydetti. Yapılan tüm çalışmaların ayrı ayrı özellikte ve büyük bir emeğin ürünü olduğunu ifade eden Savaşçı, "İnşallah bu materyaller meslek liselerimizde üretilerek öğrencilerimizle buluşturulacak. Ben yarışmaya katılan, katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Konuşmanın ardından dereceye giren Şarkışla Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmeni Ebru Altıntaş'a, Şefik Güngör Özel Eğitim Uygulama Okulu Özel Eğitim Öğretmeni Hüseyin Özcan'a ve Özel Eğitim Uygulama Okulu Özel Eğitim Öğretmeni Fatma Dinç'e ödülleri verildi.